Κοινωνία

Υπέκυψε στον κορονοϊό ηλικιωμένη γυναίκα το βράδυ!

Ηλικιωμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού, ανεβάζοντας τα θύματα στη χώρα στα 229.

Μεγάλωσε και άλλο δυστυχώς ο κατάλογος των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας, ύστερα από τον θάνατο γυναίκας εξαιτίας της ασθένειας, στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έφτασε πλέον τους 229, την ίδια ώρα που οι ειδικοί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα αυξημένα κρούσματα αλλά και τις νεότερες ηλικιακές ομάδες που φαίνεται να πλήττει ο ιός τον τελευταίο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο θύμα

Η άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της εξαιτίας του κορονοϊού, ήταν ηλικίας 81 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ασθενής με πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, από το νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν από τις 7 Αυγούστου.

Στο στόχαστρο του κορονοϊού οι νέοι

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκτός από το γεγονός πως κατά τη χθεσινή ημέρα ανακοίνωσαν για ένα ακόμα 24ωρο, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με τα περιστατικά να φτάνουν τα 217, ανησυχούν και για ένα συγκεκριμένο επιδημιολογικό δεδομένο.

Αυτό το δεδομένο είναι πως μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν 1489 κρούσματα συνολικά, που αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί ανησυχία, είναι πως τον τελευταίο καιρό τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε νεαρές ηλικίες, που υποδεικνύει πως ο ιός πλέον έχει βάλει στο «στόχαστρό» του μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

Αυτό ενδεχομένως να αποτελεί επιπλέον πρόβλημα, αφού οι νέοι, εξαιτίας των δραστηριοτήτων τους, μπορεί να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης και διασποράς του ιού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...