ΑΧΕΠΑ
Κοινωνία

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ μια 17χρονη

 

Ένα ανήλικο κορίτσι, 17 ετών βρίσκεται ανάμεσα στους 23 διασωληνωμένους ασθενείς που έχουν μολυνθεί από COVID-19 και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 63 έτη, και οκτώ από αυτούς (34.8%) είναι γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι άνδρες και τo 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

 

Ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων 15/8

Σύμφωνα με το prοtothema.gr, η κατάσταση της νεαρής παρουσίασε επιδείνωση με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητο να διασωληνωθεί.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στο εν λόγω περιστατικό.

Όπως είπε, είναι κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο, όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες, ενώ ανησυχία προκαλούν και τα ορφανά κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Εθνικού Δημόσιου Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκαν ακόμη 230 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Από τα σημερινά κρούσματα, τα 65 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 47 στην Αττική.

Σε συνολικά μεγέθη, οι νεκροί από την πανδημία της COVID-19 στη χώρα μας ανέρχονται σε 226, με τρεις νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο και τα κρούσματα αγγίζουν τα 6.858.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ