Κοινωνία

Αρχαίο γιαπωνέζικο κόλπο για να καθαρίζεις ψάρια χωρίς να σκίσεις τις κοιλιές!

Το καθάρισμα των ψαριών από τα εντόσθιά τους συχνά αποτελεί μεγάλο μπελά για αρκετές νοικοκυρές και νοικοκύρηδες.  Χάρη όμως σε αυτό το αρχαίο γιαπωνέζικο κόλπο γίνεται πια παιχνιδάκι.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο χρειάζονται μόνο δυο ξυλάκια και μερικά δευτερόλεπτα και τα ψαράκια είναι έτοιμα για μαγείρεμα.

Η τεχνική χρονολογείται αρκετές εκατοντάδες χρόνια και ανακαλύφθηκε στα γιαπωνέζικα νοικοκυριά των περασμένων αιώνων.

Τα ξυλάκια μπαίνουν από το στόμα του ψαριού και με ένα γρήγορο γύρισμα τα εντόσθια βγαίνουν πανεύκολα.

Την τεχνική παρουσιάζει ο έμπειρος σεφ από την Ταϊλάνδη, Ναθακόρν Σαρουθαναγιάρεμ, από την κουζίνα του γιαπωνέζικου εστιατορίου του στην Μπανγκόκ, της Ταϊλάνδης.

«Νομίζω είναι μια έξυπνη μέθοδος και κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο σπίτι. Απλά πρέπει να είναι προσεχτικοί να μην χαλάσουν τα κόκαλα ή το κρέας του ψαριού» λέει ο έμπειρος μάγειρας.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ