Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εύβοια: 5 νεκροί και 1 αγνοούμενος από τις φονικές πλημμύρες

Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Εύβοια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, οι νεκροί έχουν ανέλθει σε πέντε, ενώ ένας συνάνθρωπός μας αγνοείται από τις πλημμύρες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετέβη στην Εύβοια όπου συμμετείχε σε σύσκεψη και έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή.

Για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους έκανε λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη που είχε στην Εύβοια που επλήγη από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι τρεις από τους πέντε νεκρούς, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα, από τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα βρέφος μόλις οκτώ μηνών. Νεκροί είχαν εντοπιστεί και δύο ηλικιωμένοι.

Πάνω από 270 χιλιοστά βροχής

Αναφέρθηκε στην ένταση των φαινομένων που έπληξαν την Εύβοια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πρόβλεψη για την περιοχή ήταν 63 χιλιοστά βροχής και συνολικά έπεσαν πάνω από 270χλσ. περισσότερα και από τότε στην φονική πλημμύρα στη Μάνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας είναι με τους ανθρωπους που δεν τα κατάφεραν». Προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και λόγω κλιματικής αλλαγής.

«Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά» τόνισε.

Γιατί δεν λειτούργησε το 112

Σχετικά με την κριτική για το 112 και γιατί δεν λειτούργησε, ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος υπογραμμίζοντας ότι «αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» και πρόσθεσε ότι «εκείνοι που κάνουν κριτική είναι αυτοί που δεν τόλμησαν να το εφαρμόσουν ποτέ».

Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

Πληροφορίες τέλος αναφέρουν πως καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Πραγματοποιήθηκε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς από αέρος, με μηχανήματα ακόμη και με λέμβους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Εύβοια την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας θα μεταβεί την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε μήνυμα του: 

Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...