Κοινωνία

Μάτι: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις! Αξιωματικός έπινε καφέ την κρίσιμη ωρα

Καφέ σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – από όπου έβλεπε μάλλον …αμέτοχος την πυρκαγιά στο Μάτι- έπινε με μια εθελόντρια της Πυροσβεστικής ο βασικός υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής την μοιραία 23η Ιουλίου 2018 όπου σημειώθηκε η εκατόμβη θυμάτων στην βορειοανατολική Αττική. Η εθελόντρια φέρεται να τον είχε επισκεφθεί προκειμένου να οργανώσει «περιήγηση» παιδιών στην βάση των ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής.

Ακολούθησε βόλτα αξιωματικού και εθελόντριας στο χώρο των …καθηλωμένων ελικοπτέρων κι ύστερα κοινή έξοδος σε τοπικό κατάστημα. Κι όλα αυτά ενώ ο Βουτζάς και το Μάτι παραδίδονταν στις φλόγες με τα τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Με κύριο ζητούμενο γιατί τις κρίσιμες ώρες δεν υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τα εναέρια μέσα. 

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» από υπομνήματα και καταθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς– ύστερα από μήνυση συγγενών των θυμάτων μέσω του δικηγόρου Αθηνών κ. Βασίλη Καπερνάρου– αξιωματικών και ιδιωτών που έδιναν παρόν στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την ώρα της πύρινης καταστροφής στο Μάτι. Οι συγγενείς των θυμάτων, μέσω του κ. Καπερνάρου, είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής  που βρίσκονταν στην βάση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις κρίσιμες ώρες του Ιουλίου του 2018, ασχολούντο με …ξεναγήσεις μίας επισκέπτριας, χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον για όσα συνέβαιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Οπως είχε ήδη αποκαλύψει «Το Βήμα  της Κυριακής» για αυτές τις ιδιωτικές ..περιδιαβάσεις στο «Ελευθεριος Βενιζέλος» υπήρχε κατάθεση αξιωματικού της Πυροσβεστικής ενώπιον του ανακριτή κ. Αθανάσιου Μαρνέρη που ερευνά την   τραγωδία στο Μάτι,ο οποίος κατέθεσε ότι «η γυναίκα εισήλθε στην   εγκατάσταση από την πύλη 12  του αεροδρομίου «Ελευθέριος   Βενιζέλος» γύρω στις 18.20 (σσ. κι ενώ η πυρκαγιά στο Μάτι μαινόταν). Την είδα να μπαίνει στο γραφείο του υπευθύνου, κάθισε εκεί για περίπου 30 λεπτά και στην συνέχεια έφυγαν (σσ. ο αξιωματικός κι η εθελόντρια) από το γραφείο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την περαιτέρω έρευνα, τα υπομνήματα και τις αναφορές που  δόθηκαν τα τελευταία 24ωρα σε δικαστικούς λειτουργούς, προκύπτει ότι η επισκέπτρια στη βάση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν μία ιδιώτης που εργάζεται σε κατάστημα υποδημάτων στα βόρεια προάστια και είναι εθελοντής πυροσβέστης που ανήκει στο σχετικό προσωπικό πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή της λεωφόρου Κηφισίας. Η εν λόγω γυναίκα φέρεται να προχωρά σε ρεπορτάζ για την δράση της Πυροσβεστικής, για τη λειτουργία υπηρεσιών  του Σώματος κλπ για λογαριασμό ιστότοπου που καλύπτει σχετική θεματολογία. Ωστόσο οι υπεύθυνοι του site σε σχετικό ερώτημα μας απάντησαν ότι η επίσκεψη της εθελόντριας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν έχει καμιά σχέση με ρεπορτάζ και δεν υπήρχε σχετική ανάθεση.

Η ίδια φέρεται να έχει αναφέρει ότι η επίσκεψή της ήταν διερευνητική εν όψει …εκδρομής παιδιών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (σσ. παραμένουν άγνωστες άλλες λεπτομέρειες) κι αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης με τον υπεύθυνο των εναερίων μέσων της Πυροσβεστικής. Ακολούθησε έξοδός τους για καφέ  χωρίς να προσδιορίζεται με σαφήνεια η χρονική διάρκειά της. Όμως φέρεται να έχουν μνημονεύσει ότι από το σημείο που κάθονταν έβλεπαν τους καπνούς  από την φωτιά στο Μάτι.

Ο εν λόγω αξιωματικός ωστόσο φέρεται να είχε υπογραμμίσει ότι «οι εντολές για τις πτήσεις των ελικοπτέρων δίνονται από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής κι εκείνος δεν θα μπορούσε να λάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την απογείωση ή μη των ελικοπτέρων». Όπως αναφέρει, τέλος, ο κ. Καπερνάρος μιλώντας στο Το Βήμα, «τα δεδομένα αυτού του φακέλου για τα τεκταινόμενα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποκαλύπτουν τις κακουργηματικές συμπεριφορές υπευθύνων αξιωματικών της Πυροσβεστικής  που έχουν επισημάνει και δικαστικοί λειτουργοί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...