Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στο "στόχαστρο" εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει οι “θεωρίες συνωμοσίας”

Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναφέρονται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό και καλούν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Η προκαταρκτική εξέταση γίνεται από τον εισαγγελέα, Νικόλαο Στεφανάτο μετά την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων προ ημερών-στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είχε τονίσει “η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο». 

Ο κ.  Χρυσοχοϊδης είχε επισημάνει πως «σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» . 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...