Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Στο "στόχαστρο" εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει οι “θεωρίες συνωμοσίας”

Στο «στόχαστρο» εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναφέρονται σε θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορονοϊό και καλούν τους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Η προκαταρκτική εξέταση γίνεται από τον εισαγγελέα, Νικόλαο Στεφανάτο μετά την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων προ ημερών-στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είχε τονίσει “η πανδημία δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο». 

Ο κ.  Χρυσοχοϊδης είχε επισημάνει πως «σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές» . 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...