Κοινωνία

Κορονοϊός: 7 κρούσματα σε beach bar της Μύκονου

Στα 7 έχουν ανέβει σύμφωνα με πληροφορίες τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύτηκαν ανάμεσα στους εργαζόμενους του beach bar Alemagou στην Μύκονο.

Μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος το βράδυ της Τρίτης, οι υπεύθυνους της επιχείρησης αποφάσισαν να «κατεβάσουν ρολά», παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία να υποβάλλουν σε τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό όλο το προσωπικό προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά της νόσου.

Τα μοριακά τεστ έγιναν από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Μύκονο και τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα. Ελέγχθηκαν 80 δείγματα και πλέον δεν εκκρεμούν άλλα αποτελέσματα.

Όλοι οι θετικοί είναι εργαζόμενοι, ασυμπτωματικοί.

Επίσης θετικοί και αρνητικοί βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Αναμένεται να επαναληφθούν τα τεστ κατά τις προσεχείς ημέρες ενώ το Alemagou με απόφαση της ιδιοκτησίας θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, όπως έχει γνωστοποιηθεί μέσω των social media της επιχείρησης.

Σχετικά με το πρώτο κρούσμα, πρόκειται για υπάλληλο η οποία εργάζεται στα γραφεία του καταστήματος και είχε συμπτώματα της νόσου πριν από περίπου τρεις μέρες. Ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να μεταβεί στο κέντρο Υγείας του νησιού,

Τα αποτελέσματα βγήκαν το βράδυ της Τρίτης και η νεαρή κοπέλα διεγνώσθη θετική στον ιό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης