Κοινωνία

Τρία κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη

Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά τα τρία κρούσματα σε άτομα του προσωπικού στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης και διενέργειας τεστ σε προσωπικό και φιλοξενούμενους στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη, μετά την ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού. 

Στη δομή διαμένουν 303 άτομα εκ των οποίων 297 Σύριοι και έξι Αφγανοί, 72 άντρες, 66 γυναίκες και 165 παιδιά.

Σύμφωνα με το Ilialive.gr, τα άτομα που διαπιστώθηκε ότι έχουν μολυνθεί μένουν μόνιμα στην Πάτρα και ένας από αυτούς είχε ταξιδέψει σύμφωνα με πληροφορίες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της άδειάς του. Επιστρέφοντας τη Δευτέρα παρουσίασε πυρετό. 

Στη δομή μετέβη οδικώς στο ίδιο όχημα με τον δεύτερο συνάδελφο που παρουσίασε θετικό δείγμα στο τέστ, ενώ και ο γιατρός που τους εξέτασε εμφανίστηκε θετικός παρά τα μέτρα προφύλαξης που ο ίδιος λαμβάνει. Οι δύο τελευταίοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ο διοικητής της Δομής και πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ κινήθηκε άμεσα μόλις έγινε αντιληπτό πως υπάρχει ύποπτο κρούσμα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα τα οποία στον πρώτο έλεγχο έχουν βγει θετικά.

Το κέντρο έχει απομονωθεί προληπτικά, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, «… η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική, αλλά ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...