Έλεγχοι αστυνομίας
Κοινωνία

Λουκέτα, πρόστιμα και συλλήψεις σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη

Ειδικότερα, στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν 6 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για 15 ημέρες σε κέντρο, στο οποίο υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από τους προβλεπόμενους βάσει των τ.μ του καταστήματος.

Επίσης επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο στο εν λόγω μαγαζί ύψους 3.000 ευρώ. Επιπλέον έγιναν 5 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση. Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9 μπιτς μπαρ και 17 καταστήματα στο κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα μπιτς μπαρ, καθώς δεν είχαν άδεια για ξαπλώστρες και άλλα έξι άτομα από τα καταστήματα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση και ωράριο μουσικής. Τέλος, τη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε 7 κέντρα συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση. 

Ελέγχους πραγματοποιεί και η Τροχαία Αττικής

Χθες Σάββατο 1 Αυγούστου, η Τροχαία Αττικής πραγματοποίησε περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, στα λεωφορεία όλου του λεκανοπεδίου. Ειδικότερα, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών. Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Αξίζει να τονισθεί ότι εν μέσω της πανδημίας οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα.

Στους 207 οι νεκροί στη χώρα μας

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Αυγούστου στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ένας 69χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 207. Ο άτυχος άντρας είχε μεταφερθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου στο «Σωτηρία» από τη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, σε κατάσταση διασωλήνωσης, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ