Κοινωνία

Κοσμοσυρροή στο λιμάνι του Πειραιά - Οι Αθηναίοι φεύγουν για διακοπές

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι σήμερα από το πρωί η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς όλο και περισσότεροι Αθηναίοι φεύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Οι επιβάτες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, φορούν τις μάσκες, των οποίων η χρήση είναι υποχρεωτική και κρατούν στο χέρι τα προβλεπόμενα έγγραφα με τα απαραίτητα στοιχεία για το ταξίδι τους.

Τα μέτρα που ισχύουν στα πλοία

Να σημειωθεί ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις.

Συγκεκριμένα τα μέτρα στα πλοία είναι τα ακόλουθα:

  •  τα πλοία μπορούν να ταξιδεύουν με πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και 65% για αυτά με καμπίνες.
  • προβλέπεται θερμομέτρηση όλων των ταξιδιωτών και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν αυτοί ταξιδέψουν
  • οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο
  • η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Θεοχάρης: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία – «Όχι» από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων, όπως αναμενόταν και θα παραμείνει στο 65%, είπε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, και ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση, αφού η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων απέρριψε το ενδεχόμενο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Πριν από 10 ημέρες η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αύξηση της πληρότητας των πλοίων. Έχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή» τόνισε. “Επειδή σιγά σιγά υπάρχει κίνηση προς τα νησιά, έχουμε καταλήξει να έχουμε “μαύρη αγορά” για τα εισιτήρια, παίρνουν τηλέφωνα δεν βρίσκω εισιτήριο για το αυτοκίνητό μου. Έχουν φτάσει στα όρια τους οι εταιρείες. Μου λένε οι ακτοπλοϊκές ότι δεν έχουν εισιτήρια να πουλήσουν πια. Η επιτροπή και εμείς ακολουθούμε αυτό που λέει η επιτροπή είναι αυστηρή. Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα μέχρι νεοτέρας” πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ