Κοινωνία

Κορονοϊός: «Ωρολογιακή βόμβα» τα πριβέ πάρτι στη Μύκονο

Τα ιδιωτικά party που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα στη Μύκονο και έχουν συγκεντρώσει για άλλη μια φορά τα φώτα στο νησί προκάλεσαν την παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στα συγκεκριμένα party δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας και αποτελούν υγειονομικές βόμβες καθώς ο κίνδυνος εξάπλωσης του νέου κορονοϊού λόγω συνωστισμού είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Η δράση του "κυκλώματος" των prive party στη Μύκονο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ert.gr δεν είναι η πρώτη φορά που στο γνωστό νησί των Κυκλάδων επαύλεις μετατρέπονται σε prive-bar . Τα προηγούμενα χρόνια οι λόγοι ήταν κυρίως φορολογικοί αφού οι διοργανωτές έβαζαν «μαύρα» όλα τα χρήματα στην τσέπη.

Φέτος τα κίνητρα έχουν σχέση και με την αποφυγή των ελέγχων λόγω της πανδημίας. Πίσω από τους πέτρινους τοίχους που περικλείουν τις επαύλεις κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσοι βρίσκονται μέσα στο σπίτι και βέβαια αν τηρούν τις σωστές αποστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του site ομάδες που ασχολούνται με τη διοργάνωση των prive πάρτι έχουν φτάσει στο νησί μεταφέροντας το know- how από την Ίμπιζα. Στο γνωστό νησί της Ισπανίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η πρακτική των πάρτι σε βίλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η είσοδος είναι για «λίγους και εκλεχτούς» που είναι διατεθειμένοι να βάλουν «βαθιά» το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας είσοδο από 150 έως 1000 ευρώ.

Οι προσκλήσεις είναι «επτασφράγιστο» μυστικό και οι προσκεκλημένοι μαθαίνουν τον τόπο μέσω sms ή viber λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει το γλέντι, το οποίο συνήθως τελειώνει την άλλη ημέρα το πρωί. Ευνόητο είναι ότι οι παροχές είναι αντίστοιχες του αντιτίμου εισόδου. Την τάση αυτή επιχειρεί να ανακόψει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε συστηματικούς ελέγχους σε ιδιωτικά πάρτι, κλαμπ, μπαρ και beach bar της Μυκόνου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές