Κοινωνία

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Μπορεί να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι

Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα στο καλοκαίρι παρουσιάζεται ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι» τόνισε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, αναφορικά με τη μάσκα, ανέφερε πως οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των ιατρών για χρήση της μάσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έπρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open, ενώ πρόσθεσε:

«Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει».

 

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες» και προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα έρθει το μέτρο και για τους ιερούς ναούς.

Επίσης, εξήγησε ότι οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια.

«Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι... διακοσμητικές».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...