Κοινωνία

ΕΣΗΕΑ: Αποτροπιασμός για τη δολοφονική επίθεση στον Στέφανο Χίο

Τον «αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση» στον Στέφανο Χίο εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ΕΣΗΕΑ αναμένει από τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να παραδώσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη» αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, στην οποία συμπληρώνεται:

«Το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό και υπερβαίνει όλες τις διαφορετικές αντιλήψεις για το ύφος και το ήθος του δημόσιου λόγου που εκφέρει ο καθένας και κρίνεται από τους πολίτες και τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας».  

Η επίθεση

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» έπεσε θύμα επίθεσης τα ξημερώματα της Δευτέρας, έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς και τραυματίστηκε στον λαιμό και στα πλευρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μία σφαίρα πέρασε ξυστά από την καρωτίδα του.

Αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής περισυνέλεξαν από το σημείο της ένοπλης επίθεσης κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών.

Η κατάθεσή του

Στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς και σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε πως η επίθεση συνδέεται με «ρεπορτάζ και αποκαλύψεις» που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα και για τα οποία έχει δεχθεί απειλές.

Περιγράφοντας τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το σπίτι του, δήλωσε πως τον πλησίασε ένας μαυροφορεμένος άνδρας, ο οποίος τον πυροβόλησε δύο φορές. Κατάφερε να απωθήσει τον ένοπλο με την πόρτα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εκείνος τράπηκε σε φυγή. 

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Στελέχη της Ασφάλειας συγκεντρώνουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή για να διαπιστώσουν ακριβώς τι συνέβη στο σημείο.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε με το όπλο της επίθεσης καθώς ο δημοσιογράφος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μπλόκαρε και γι’ αυτό ο δράστης δεν κατόρθωσε να βρει τον στόχο και να τον σκοτώσει.

Ερευνάται αν πράγματι μπλόκαρε, αλλά και εάν υπήρχε σιγαστήρας και γι’αυτό δεν υπάρχουν μάρτυρες που να άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...