Κοινωνία

Κάμερες με απευθείας εικόνα online στη στολή τους θα επιχειρούν οι αστυνομικοί

Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου στο cnn.gr, έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για τη νομοθετική ρύθμιση και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Στόχος των επιτελών της Κατεχάκη είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κάμερες να έχουν τοποθετηθεί και να λειτουργούν κανονικά.

Με αυτό τον τρόπο, εκτιμούν οι Αρχές, ότι θα υπάρχει σαφή εικόνα ανά πάσα ώρα και στιγμή όχι μόνο για τον τρόπο που λειτουργούν οι αστυνομικοί αλλά και για την πραγματική εικόνα ενός περιστατικού που έχουν κληθεί να διαχειριστούν.

Οι μικροκάμερες θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων και ειδική ομάδα ήδη καταρτίζει τον κατάλογο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν.

Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί εάν κάμερες θα φορούν όλοι οι αστυνομικοί των ομάδων που προαναφέρθηκαν ή μόνο οι επικεφαλής τους.

 

Πάντως οι επιτελείς της Κατεχάκη θεωρούν ότι ιδανικό θα ήταν κάμερες να φέρουν όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις συγκεκριμένες ομάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές