Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας
Κοινωνία

Συγκέντρωση στην Αθήνα κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

https://www.facebook.com/watch/?v=280041096420164

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου, ενώ οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Συγκέντρωση στην Αθήνα

 

Συγκέντρωση στην Αθήνα

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα: «Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Yπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Πέμπτη, την ημέρα ψήφισης του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια με τους διαδηλωτές να πετάνε μολότοφ, πέτρες, κοντάρια και σίδερα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με τη χρήση χημικών.

 

Συγκέντρωση στην Αθήνα

Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συμπλοκές διήρκησαν σχεδόν 40 λεπτά και προέκυψαν εννέα συλλήψεις, ενώ εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Το νομοσχέδιο του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις που υπερψηφίστηκε με 187 «ναι» πριν από επτά ημέρες στη Βουλή, προβλέπει τον ορισμό διοργανωτή της συνάθροισης, ο οποίος οφείλει να γνωστοποιεί τη συγκέντρωση στην Αστυνομία, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Εξαιρούνται οι δημόσιες συναθροίσεις που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς και της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα, ορίζεται και Διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. ή του Λιμενικού, ο οποίος θα αποτελεί τον σύνδεσμο των Αρχών με τον διοργανωτή.

Τέλος, προβλέπεται απαγόρευση διαδήλωσης σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, όταν υπάρχει υποψία επεισοδίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...