Κοινωνία

Μαρκέλλα: Στη Γερμανία ψάχνουν τις φωτογραφίες του 10χρονου κοριτσιού

Οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με την Interpol και τη Europol και ερευνούν κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας – Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κάνουν «φύλλο και φτερό» το λάπτοπ της 33χρονης

Σοκαριστικά είναι τα νέα δεδομένα που αλλάζουν το σκηνικό για την αρπαγή της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη. Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ, καθώς διερευνάται πλέον το ενδεχόμενο η υπόθεση να συνδέεται με διεθνή κυκλώματα παιδικής εκμετάλλευσης όπως αυτό που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews η αστυνομία έχει καταφέρει να ρίξει φως στην πορεία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της 33χρονης που είχε απαγάγει το μικρό κορίτσι. Πρόκειται για τρεις διαδικτυακές επαφές της συλληφθείσας που είχαν βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των ερευνών της αστυνομίας. Όπως έχουν καταδείξει πλέον οι έρευνες τουλάχιστον μία από τις τρεις ψηφιακές επαφές της 33χρονης εντοπίζεται στη βόρεια Ευρώπη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεργασία με την interpol και την europol για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο η υπόθεση να αποτελεί τμήμα πολυδαίδαλων και διεθνών κυκλωμάτων διασποράς υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο χρονικό διάστημα ένα αντίστοιχο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας έχουν σπεύσει να αξιολογήσουν και αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία. Εκεί στα τέλη του Ιουνίου ανακοινώθηκε η εξάπλωση του πυρήνα ενός ευρέος δικτύου εκμετάλλευσης ανηλίκων που έχει έδρα την πόλη Μπέργκις – Γκλάντμπαχ και περιλαμβάνει περισσότερους από 30.000 υπόπτους. Ήδη έχουν συλληφθεί 11 άτομα που κατηγορούνται για παραγωγή και διασπορά υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Παράλληλα έχουν τακτοποιηθεί και τουλάχιστον τρία θύματα ηλικίας 5, 10 και 12 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews από τη Γερμανία η αστυνομία της Κολωνίας που χειρίζεται την υπόθεση έχει ήδη διαπιστώσει τις επαφές του κυκλώματος με την Αυστρία την Ελβετία και την Ιταλία. Στις γερμανικές έρευνες όμως περιλαμβάνεται και η νοτιοανατολική Ευρώπη και ειδικότερα η Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν οι πηγές από τη Γερμανία, τα τελευταία χρόνια λόγω των αρκετών περιστατικών εκμετάλλευσης ανηλίκων προσφύγων, η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο αντίστοιχων διεθνών ερευνών. Στη Θεσσαλονίκη οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζουν να χτενίζουν το σκληρό δίσκο του λάπτοπ της 33χρονης αλλά και τη διαδικτυακή της δραστηριότητα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.

Αυτό που δυσχεραίνει τις έρευνες είναι ο τρόπος που η απαγωγέας της 10χρονης επιχείρησε να καλύψει τα ψηφιακά της ίχνη. Λίγο πριν συλληφθεί δεν έσπασε αλλά έριξε νερό στον υπολογιστή και στο τηλέφωνό της, προκαλώντας μεγάλη φθορά στις συσκευές. Οι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν ότι εν τέλει θα καταφέρουν να δουν όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέσω του λάπτοπ και του κινητού, εξηγούν όμως ότι αυτό πιθανόν θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ακόμη.

Οι αποκαλύψεις της 10χρονης για την «κοκκινομάλλα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μικρή περιέγραψε στους αστυνομικούς τα όσα έζησε, είδε και άκουσε από τη στιγμή που η 33χρονη την απήγαγε και την πήγε στο σπίτι της.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις συνομιλίες της κατηγορούμενης, σε μια βίντεο-κλήση που έγινε από το διαμέρισμα και στον τρόπο με τον οποίο της χορηγήθηκαν τα ναρκωτικά, που την κοίμισαν και την έκαναν υποχείριο στις ορέξεις της αδίστακτης 33χρονης.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της Μαρκέλλας για το πώς της χορηγήθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες: «Κάποια στιγμή μου έδωσε φαγητό και χυμό. Ο χυμός ήταν πολύ πικρός και μου έκανε εντύπωση. Τη συγκεκριμένη συσκευασία με το χυμό, την είχα δοκιμάσει πολλές φορές στο σπίτι μου και μου άρεσε. Αυτός όμως δεν μου άρεσε καθόλου. Το μπουκάλι ήταν ανοιχτό και με πίεσε να τον πιω. Μετά από λίγο μούδιασε το σώμα μου και ήθελα να κοιμηθώ».

Ανατριχιαστικό είναι και το απόσπασμα στο οποίο η Μαρκέλλα περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που η 33χρονη την έκανε μπάνιο, «Μετά το φαγητό μου είπε ότι θα πάμε για μπάνιο. Εγώ δεν ήθελα αλλά εκείνη επέμεινε. Μπήκε στην μπανιέρα και μου ζήτησε να την πλύνω και εγώ. Μετά βγήκαμε και μου είπε, να μην πω τίποτα σε κανέναν, γιατί δεν κάναμε τίποτα κακό. Μου είπε ότι παίζαμε σαν φίλες και πως θα γίνει η νέα μου μαμά, που θα είναι καλύτερη από την πραγματική».

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η Μαρκέλλα κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι όπου την κρατούσε είδε την αγγελία εξαφάνισής της, «Έβαλα τα κλάματα και τη ρώτησα γιατί με πήρε. “Για να πληρώσω με το ίδιο νόμισμα” μου είπε. Νευρίασε και έλεγε ότι είναι χαζή που με πήρε γιατί θα την καταλάβουν. Μετά πήγε στο δωμάτιό της, για να ηρεμήσει. Το δωμάτιο μύριζε περίεργα και είχε μέσα χειροπέδες».

Στη συνέχεια η μικρή μίλησε για την βίντεο – κλήση που πραγματοποίησε η 33χρονη, στοιχείο που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι πίσω από την απαγωγή, κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ