κορονοϊός στην Ελλάδα
Κοινωνία

Κορονοϊός: 60 νέα κρούσματα στην χώρα - 40 εισαγόμενα

Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας, τα κρούσματα αυξάνονται εδώ και μέρες και η κυβέρνηση πήρε ήδη νέα μέτρα. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το πώς κινείται ο “αόρατος εχθρός” στην Ελλάδα.

Όσο δεν… βρίσκεται το εμβόλιο και ο κορονοϊός “κυκλοφορεί” ανάμεσά μας, τόσο δεν μπορούμε -και κυρίως δεν πρέπει- να νιώθουμε σίγουροι για την υγεία μας.

Μετά δε και το άνοιγμα του τουρισμού, έχει φανεί ξεκάθαρα το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός, καθώς τα κρούσματα στην χώρα μας αυξάνονται καθημερινά. Ήδη έχει γίνει γνωστό πως υπάρχουν 29 νέα κρούσματα της νόσου στην Ελλάδα (σ.σ. εισαγόμενα από τον Προμαχώνα) και η ανησυχία είναι μεγάλη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στο κλίμα αυτό, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει σήμερα, Παρασκευή 10.07.2020, πως υπάρχουν 60 νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 3.732.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 60, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3732 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

 

Από το σύνολο των 3732 κρουσμάτων, 962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ