Άρειος Πάγος
Κοινωνία

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η έρευνα του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφορικά με την υπόθεση Novartis και τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Τέλος έλαβε η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis. 

Οι αντεισαγγελείς Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, σύμφωνα με το skai.gr, που είχαν αναλάβει την έρευνα, θα αποστείλουν τη δικογραφία για τα περαιτέρω στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Την ίδια ώρα, οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν στον κ. Ιωαννίδη και τον φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ευθύνες για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα η επιστημονική επιτροπή της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα η προανακριτική επιτροπή αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Έτσι ο σχετικός φάκελος εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε αν κριθεί αναγκαίο, να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Σε διαφορετική περίπτωση η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βάζει "φωτιά" ο Ερντογάν στην Αίγυπτο: Θέλει να ρίξει Σίσι για να ακυρώσει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Με "δάκτυλο" Άγκυρας οι εξεγέρσεις

Μετά την αιγυπτιακή άρνηση στη "λυκοφιλία" της Τουρκίας ξέσπασαν εξεγέρσεις της Μουσουλμανικής αδερφότητας