Κοινωνία

Απάτη με ηλεκτρονικό μήνυμα υποτίθεται από την ΕΛ.ΑΣ. - Τι πρέπει να κάνετε

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή των πολιτών για νέα απάτη που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιστολή διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τον κόσμο.

Όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι πολίτες πρέπει να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. γράφει συγκεκριμένα:

Εντοπίστηκε νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας , μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail s ), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνουν οι πολίτες:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...