Κοινωνία

Με μουσικές, λύρες και δώρα η υποδοχή των τουριστών στα νησιά μας

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τον... τουρισμό από σήμερα, καθώς η χώρα μας άνοιξε τα σύνορά της για τους τουρίστες, οι οποίοι ήδη από το πρωί άρχισαν να καταφτάνουν τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, όμως η Ελλάδα προσπαθεί να ανακάμψει τον τουρισμό της και να διασώσει την ήδη πληγωμένη ελληνική οικονομία, πάντα συμμορφωμένη με την ευρωπαϊκή απόφαση και πάντα με κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών

Σήμερα, αναμένονται να προσγειωθούν στη χώρα μας 230 πτήσεις από το εξωτερικό. Αναλυτικά οι αφίξεις πτήσεων στην Ελλάδα: 69 στην Αθήνα, 21 στην Κέρκυρα, 16 στα Χανιά, 54 στο Ηράκλειο, 10 στη Μύκονο, 4 στη Σαντορίνη, 8 στην Κω, 14 στην Ρόδο, 23 στη Θεσσαλονίκη, 2 στη Σκιάθο, 2 στο Άκτιο, 1 στην Καλαμάτα, 2 στην Κεφαλονιά, 2 στη Σάμο, 1 στην Πάρο και 1 στην Κάρπαθο.



Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στη Ρόδο 



Με δώδεκα πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να έρθουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας», ξεκινά η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση για τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες πτήσεις έφεραν τουρίστες από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου και χορευτικά συγκροτήματα υποδέχονται τους τουρίστες, ενώ θα τους προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά και αναμνηστικά δώρα.

Στην υποδοχή των πρώτων τουριστών βρίσκεται ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ενώ το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στη Ρόδο και ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε αεροδρόμια τουριστικών περιοχών της χώρας.


Με λύρες υποδέχτηκαν τους τουρίστες οι Κρητικοί



Με μουσική υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στην Κρήτη. Δύο πυροσβεστικά οχήματα περίμεναν αεροπλάνο από την Γερμανία ενώ έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" υπήρχαν λύρες που υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής υποδέχονταν τους επιβάτες της πτήσης. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκο Κώτσογλου.

Ήδη έχουν γίνει 20 τεστ για τον κορονοϊό, ενώ στις 8:10 ήταν προγραμματισμένη να φτάσει πτήση από το Αμβούργο.

 Και στην Κω οι πρώτοι τουρίστες

Έφτασαν και στην Κω οι πρώτοι τουρίστες, δύο μέρες μετά την άφιξη του πρώτου charter από τη Γερμανία στο οποίο επέβαιναν περίπου 170 Γερμανοί γιατροί, νοσηλευτές κλπ, οι οποίοι έδωσαν μάχη όντας στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα φιλοξενηθούν στο ελληνικό νησί. 

Γερμανοί οι πρώτοι που έφτασαν και στην Κέρκυρα  

Οι πρώτες πτήσεις από Γερμανία κατέβασαν τροχούς στο Ι. Καποδίστριας στις 9 π.μ. Condor Φρανκφούρτη & Wizzair Βουδαπέστη και 9.50: Condor Ντίσελντορφ.

 Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού που βρέθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Σε ποιες χώρες δόθηκε το «πράσινο φως»



Σήμερα, λοιπόν, ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού. Δεν επιτρέπονται (μέχρι τις 15 Ιουλίου) απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Συνεχίζεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών, ενώ εξαιρούνται 14 χώρεςΑλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Σε ό,τι αφορά την Κίνα το θέμα θα εξεταστεί επί τη βάσει της αμοιβαιότητας. Όλες οι άλλες απευθείας πτήσεις επιτρέπονται. Συγχρόνως, θα επιτρέπεται και ο κατάπλους πλοίων που προέρχονται από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Αποκαθίσταται πλήρως και η οδική σύνδεση της Ελλάδας με την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ