Κοινωνία

Ρέθυμνο: Ομόφωνα ένοχος ο πα-τέρας που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 55χρονο πατέρα, ο οποίος ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση την κόρη του, από την «τρυφερή» ηλικία των 12 ετών.

Ο κατηγορούμενος, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών, παραδέχθηκε ότι είχε ερωτική επαφή με την κόρη του, αλλά μόνο όταν αυτή ενηλικιώθηκε.

Ωστόσο, τόσο το θύμα όσο και η μητέρα της ισχυρίστηκαν ότι ο 55χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά τη νεαρή κοπέλα για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε τον 55χρονο ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για το αδίκημα το βιασμού χωρίς βία, καθώς και τεσσάρων ετών για το αδίκημα της αιμομιξίας.

Λόγω της συγχώνευσης των δύο ποινών, ο καταδικασθείς θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Μετά το τέλος της δίκης, ο 55χρονος θα επιστρέψει στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατούταν μέχρι σήμερα.

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 55χρονο πατέρα της 27χρονης είναι αιμοξιξία και βιασμός κατ’ εξακολούθηση και τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικη που δε συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα έτη της ηλικίας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο χειμώνα και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου όταν η 27χρονη βρήκε την δύναμη και κατήγγειλε στις αρχές ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της.

Μάλιστα, τα όσα περιέγραψε στην κατάθεσή της ήταν ανατριχιαστικά. Ο 55χρονος την βίαζε από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων έως και το καλοκαίρι του 2019.

Ο πατέρας έβγαζε όλες τις αρρωστημένες του ορέξεις στην κόρη του και δεν δίσταζε να την κακοποιεί σεξουαλικά ακόμα και όταν στο δίπλα δωμάτιο κοιμόταν η σύζυγός του.

Μετά τις καταγγελίες ο 55χρονος συνελήφθη από τις αρχές και ενώ αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες τελικώς τις αποδέχθηκε και ομολόγησε.

Ο ίδιος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα και οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βάζει "φωτιά" ο Ερντογάν στην Αίγυπτο: Θέλει να ρίξει Σίσι για να ακυρώσει τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου - Με "δάκτυλο" Άγκυρας οι εξεγέρσεις

Μετά την αιγυπτιακή άρνηση στη "λυκοφιλία" της Τουρκίας ξέσπασαν εξεγέρσεις της Μουσουλμανικής αδερφότητας