Άρειος Πάγος
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Αθώωσε γιαγιά για γενετήσια προσβολή στην εγγονής της

Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την αίτηση της 62χρονης κι αφού αναίρεσαν την καταδικαστική απόφαση, ανέπεμψαν την υπόθεσή για νέα κρίση

Μια απίστευτη υπόθεση απασχόλησε τον Άρειο Πάγο και αφορά -όπως τουλάχιστον απεφάνθη το δευτεροβάθμιο δικαστήριο- σε υπόθεση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας 6χρονης από τη γιαγιά της!

Η εν λόγω υπόθεση, όπως αναφέρει το lawandorder.gr, απασχόλησε το  Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της χώρας έπειτα από αίτηση αναίρεσης που άσκησε η γιαγιά ηλικίας 62 ετών κατά της απόφασης με την οποία η ίδια καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή, για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας παθόντος νεότερου των 12 ετών κατ' εξακολούθηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η 62χρονη «θώπευε την ανήλικη εγγονή της στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων κατά τρόπο που προκαλούσε πόνο στην ανήλικη, προσβάλλοντας έτσι τη γενετήσια αξιοπρέπειά της». Η 62χρονη, ωστόσο, μη αποδεχόμενη την απόφαση που εκδόθηκε σε βάρος της προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή της. Πάντως, η ίδια στην απολογία στο δικαστήριο φέρεται να είχε αποδέχθηκε πως έκανε τις επίμαχες χειρονομίες στην εγγονή της, δηλαδή «τράβηγμα» των γενετικών της οργάνων χάριν όμως αστεϊσμού και συνετισμού της εγγονής της. Μάλιστα, από την πλευρά της 62χρονης προβλήθηκε και το επιχείρημα πως το παιδί αγαπά υπέρμετρα την άλλη γιαγιά του από την πλευρά της μητέρας της και πως μιμείται τη συμπεριφορά της.

Πάντως, οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την αίτηση της 62χρονης κι αφού αναίρεσαν την καταδικαστική απόφαση, ανέπεμψαν την υπόθεσή για νέα κρίση, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Σκοπός είναι τώρα να διερευνηθούν εκ νέου μια σειρά από ερωτήματα και να αποφασιστεί οριστικά αν η 62χρονη τέλεσε ή όχι τις αποτρόπαιες πράξεις που τις αποδίδονται.

Το ιστορικό και η αναίρεση

Το κουβάρι της απίστευτης αυτής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν η 6χρονη είπε στους δικούς της αλλά και στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφαλείας Αττικής ότι η γιαγιά της (από την πλευρά του πατέρα της) της «τραβούσε» την περιοχή των γεννητικών οργάνων της και ότι την φώναζε χαϊδευτικά «πουτανολιλή». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, η συμπεριφορά αυτή της γιαγιά δεν ήταν μόνο μέσα στο σπίτι, αλλά και δημόσια όταν την πήγαινε στην θάλασσα για μπάνιο.

Ωστόσο, ο πραγματογνώμονας ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο, σε  έκθεση που συνέταξε κατέληξε ότι δεν επιβεβαιώνονται σε κανένα σημείο οι υπόνοιες σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης από τη γιαγιά της. Όπως, μάλιστα, διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας, η συμπεριφορά της γιαγιάς απέναντι στην 6χρονη και «οι βρισιές» «αποτελούν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παιδιού».

Ο Άρειος Πάγος πάντως αναιρώντας την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της 62χρονης, έκρινε πως σε αυτή δεν διευκρινίζονται τα εξής σημαντικά ζητήματα: Πώς γίνεται η γιαγιά να θώπευε την ανήλικη εγγονή της στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά τρόπο που της προκαλούσε πόνο; Γιατί οι πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «δεν επιβεβαιώνονται σε κανένα σημείο οι υπόνοιες σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης από τη γιαγιά της» και κατά συνέπεια «δεν προκύπτει διάπραξη σεξουαλικού τύπου παραβατικών συμπεριφορών» κ.ά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...