Παρνασσός
Κοινωνία

Παρνασσός: Βαριά τραυματισμένος εντοπίστηκε ηλικιωμένος σε χαράδρα

Ανανέωση

Μια απρόσεκτη κίνηση, μια άτυχη στιγμή, ήταν αρκετή για να φύγει σε απότομη πλαγιά του βουνού και να γκρεμιστεί σε βάθος αρκετών μέτρων. Ευτυχώς πρόλαβε και ειδοποίησε τους δικούς του με το κινητό τηλέφωνο και κινητοποιήθηκε άμεσα όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Πυροσβέστες από την Αμφίκλεια και από την 7η ΕΜΑΚ, αστυνομικοί, διασώστες του ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκαν μέχρι να βρεθεί ο ηλικιωμένος που δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ατύχημα στο βουνό.

Εντοπίστηκε λίγο πριν τις 21:30’ το βράδυ πεσμένος σε δύσβατη χαράδρα και σοβαρά χτυπημένος, έχοντας τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα.

Για τον απεγκλωβισμό και την ανάσυρσή του, επενέβη η ειδική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Αρχικό κείμενο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (20/6) στο κέντρο Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ για πτώση ηλικιωμένου σε χαράδρα κοντά στη Φτερόλακκα στον Παρνασσό.

Ο ηλικιωμένος συνηθίζει να μαζεύει τσάι από ορεινά μονοπάτια του βουνού, αυτή τη φορά όμως κάτι δεν πήγε καλά και βρέθηκε χτυπημένος σε κάποια χαράδρα, όπως αναφέρει το lamialeport.gr. Ο ίδιος ειδοποίησε για βοήθεια και κινητοποιήθηκε το ΑΤ Αμφίκλειας – Ελάτειας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αμφίκλειας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου, ενώ ακολούθησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μονάδα διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία.

Στην αρχή υπήρχε επικοινωνία με τον ηλικιωμένο στη συνέχεια όμως αυτή κατέστη προβληματική και εκφράζονται φόβοι για την υγεία του, καθώς φέρεται να έχει χτυπήσει στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...