Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Χωρίς τέλος το θρίλερ – Μαρτυρίες δείχνουν συνεργό της 35χρονης

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι, με νέα πρόσωπα και στοιχεία να βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, όσο προχωρούν οι έρευνες των αρχών.

Το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με την 35χρονη κατηγορούμενη, η οποία προφυλακίστηκε σήμερα, να έχει γίνει «σκιά» της άτυχης Ιωάννας, την οποία θεωρούσε -αδίκως- όπως όλα δείχνουν «αντίπαλό» της.

Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να παρακολουθήσει το σπίτι της ήδη από τον Ιούνιο του 2019, ενώ είχε τοποθετήσει GPS tracker στο αυτοκίνητό της για να παρακολουθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή πού βρισκόταν, ποιες ήταν οι διαδρομές της, πού έμενε και αν προσέγγιζε την περιοχή που διέμενε ο 40χρονος, που θεωρείται μέχρι σήμερα το μήλον της έριδος.

Η κατηγορούμενη, όπως φαίνεται, είχε μελετήσει πάρα πολύ καλά το έγκλημα που θα διέπραττε, ενώ δεν αποκλείεται να είχε και συνεργό σε όλο αυτό, αφού τόσο οι μαρτυρίες των γειτόνων της Ιωάννας, όσο και και τα ερωτήματα των αρχών «δείχνουν» προς την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ακόμα ανθρώπου.

Ακόμα, έχουν δημιουργηθεί υποψίες, καθώς στις σημειώσεις της 35χρονης υπάρχει αναφορά σε μελαχρινή η οποία βρίσκεται στο δικηγορικό γραφείο που εργάζεται. Έτσι οι αρχές πιστεύουν ότι και αυτή βρισκόταν στο στόχαστρό της και αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που είχε διατηρήσει στην κατοχή της την περούκα και την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε την επίθεση.

Πλέον, η 35χρονη βρίσκεται σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό, απομονωμένη από άλλες συγκρατούμενες για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή, σήμερα η 34χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στο «Θριάσιο» νοσοκομείο έλυσε για πρώτη φορά της σιωπή της και έστειλε μήνυμα, μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα. Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο της, η άτυχη γυναίκα δεν ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης, πέραν της προφυλάκισής της κατηγορούμενης.

Ακόμα, αναφορικά με την πορεία της υγείας της 34χρονης, ο κ. Λύτρας ξεκαθάρισε πως «έχει πολύ δρόμο και σύμφωνα με τη γιατρό της, μπορεί να γίνουν και 30 χειρουργεία και είμαστε μόλις στο τέταρτο».


«Περίμενα μια συγγνώμη»   

 

Από τη το κρεβάτι της μονάδας εγκαυμάτων του «Θριάσιου» νοσοκομείου που νοσηλεύεται, η Ιωάννα ενημερώθηκε ότι η γυναίκα που κατηγορείται ότι της κατέστρεψε το πρόσωπο με βιτριόλι, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το θύμα της ανατριχιαστικής επίθεσης σχολιάζει τη στάση της κατηγορούμενης να επικαλεστεί το δικαίωμα της σιωπής.

«Περίμενα έστω μία συγγνώμη. Άλλη μία μικρή δικαίωση μέχρι την τελική. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» δήλωσε η Ιωάννα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης κοπέλας, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κατηγορούμενης, υπάρχει μία μικρή ανακούφιση και περιμένει την τελική δικαίωσή της. 

 

Τι λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας 

 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της Ιωάννας αναφέρθηκε στην ατυχή –όπως την χαρακτήρισε- αναφορά από τον κ. Κεχαγιόγλου ότι η κατηγορούμενη έχει τρεις μέρες να φάει.

«Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα, η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει. Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο δικηγόρος αποκάλυψε πως η κατάσταση της υγείας της 35χρονης παραμένει σοβαρή. «Έχει πολύ δρόμο και σύμφωνα με τη γιατρό της, μπορεί να γίνουν και 30 χειρουργεία και είμαστε μόλις στο τέταρτο» σημείωσε για το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι η ικανοποίηση σε αυτή τη γυναίκα δεν θα έρθει ποτέ».

Νωρίτερα, ο γνωστός πλαστικός, Ανδρέας Φουστάνος, δήλωνε πως η 34χρονη δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει το πρόσωπό της μετά την επίθεση με βιτριόλι.

«Οι ποινές, είτε μιλάμε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, είτε για βαριά σκοπούμενη βλάβη, δεν είναι τόσο μεγάλες για αυτή τη ζημιά που έχει γίνει» πρόσθεσε ο συνήγορος της Ιωάννας που έπεσε θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.

Επιπλέον, ενδεικτικό του τι πίστευε η Ιωάννα για τη δράστιδα, είναι τα όσα είπε στον δικηγόρο της, όταν έμαθε ότι είναι η 35χρονη που τελικά εξαπέλυσε την επίθεση με το βιτριόλι.

Όπως είπε ο κ. Λύτρας, μιλώντας στο MEGA, όταν οι αστυνομικοί έδειχναν τη φωτογραφία της 35χρονης γυναίκας πλέον ως μία από τις υπόπτους της επίθεσης, η Ιωάννα τους απάντησε ότι την γνωρίζει και ότι δε θα της έκανε κακό.

«Κάποια στιγμή της έδειξαν κάτι φωτογραφίες, που μάλιστα η Ιωάννα μου μετέφερε ότι της έδειχναν κάποιες ‘άσχετες’ φωτογραφίες» είπε χαρακτηριστικά. «Πραγματικά έχει πέσει από τα σύννεφα. Την είχε δει ελάχιστα» συμπλήρωσε.


Πήγαινε μέσα στη νύχτα να αλλάζει τη μπαταρία του GPS  

 

Σύμφωνα, δε, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μια γυναίκα είχε εμφανιστεί μέσα στην νύχτα στην οδό Πλάτωνος στο Μοσχάτο αναζητώντας το κόκκινο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Όταν το εντόπισε και σιγουρεύτηκε ότι δεν την βλέπει κάποιος, τοποθέτησε συσκευή GPS με σκοπό να παρακολουθεί τις κινήσεις του κοριτσιού.

Η μυστηριώδης γυναίκα εμφανιζόταν αρκετά συχνά στη γειτονιά με σκοπό να αλλάξει τις μπαταρίες στη συσκευή. Κανείς όμως δεν ήξερε το λόγο. Μάλιστα, γείτονας αποκάλυψε στην αστυνομία ότι έβλεπε μια γυναίκα από τον περασμένο Ιανουάριο να κινείται μέσα στη νύχτα με φακό.

Η 35χρονη φέρεται να λάμβανε όλες τις πληροφορίες στο κινητό της. Ήταν το δεύτερο κινητό που είχε και αφορούσε μόνο στην Ιωάννα. Οι αρχές εντόπισαν την εφαρμογή  παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού μέσω GPS Tracker και έβλεπε σε πραγματικό χρόνο που πήγαινε με το αυτοκίνητό της η Ιωάννα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έδωσε μόνο 50 ευρώ για την αγορά του κοριού και αφιέρωσε μήνες να παρακολουθεί την Ιωάννα.

Το κινητό «μίλησε» – Τι βρήκαν οι αρχές στην συσκευή της 35χρονης  

 

Μάλιστα για αυτό είχε μιλήσει και αυτόπτης μάρτυρας και γείτονας της 34χρονης Ιωάννας, ο οποίος είχε αναφέρει πως είχε δει πολλές φορές την δράστιδα να περιμένει με τις ώρες κάτω από το σπίτι της Ιωάννας.
Ωστόσο οι φωτογραφίες από το σπίτι του θύματος, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εντοπίστηκαν και οι κλήσεις σε ραδιοταξί, τις οποίες πραγματοποίησε για να πάει στην Καλλιθέα την ημέρα που θα σημάδευε για πάντα την 34χρονη Ιωάννα, αλλά και γα να φύγει από το σημείο, πριν την εντοπίσουν. 

Η 35χρονη είχε μάλιστα εξελιχθεί σε κανονική stalker καθώς, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, είχε εγκατεστημένη εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού, με την οποία γνώριζε τις κινήσεις της άτυχης γυναίκας, προκειμένου να ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται για να βρει την κατάλληλη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα φαίνεται πως η ίδια είχε τοποθετήσει το GPS στο αυτοκίνητο της Ιωάννας.
Μαρτυρίες «φωτιά» για δεύτερη γυναίκα στο σπίτι της Ιωάννας
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το MEGA, κάποιοι άνθρωποι στη γειτονιά του Μοσχάτου, όπου διέμενε η 34χρονη Ιωάννα, αναφέρουν ότι είδαν πέρα από την κατηγορούμενη, μία ακόμα γυναίκα στο σημείο, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών.

Το τραγικό αυτό σκηνικό οι κάτοικοι της περιοχής, το έβλεπαν να εκτυλίσσεται από τον περασμένο Γενάρη, αλλά εν τέλει σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, η κατηγορούμενη σχεδιάζει την δράση της, από τον περασμένο Ιούνιο.

Ακόμα, πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός που πως η 35χρονη προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αλλά και πώς έμαθε τα κόλπα με τους πομπούς και τις τηλεκάρτες.


«Η προετοιμασία της δράστιδος αγγίζει τα όρια του επαγγελματία» 

Ενδεικτικό του πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η κατηγορούμενη είναι το γεγονός πως όσα τονίζουν αστυνομικές πηγές αναφορικά με την προετοιμασία της.

«Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας» τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης βρέθηκε, εκτός των άλλων, φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που κατοικεί η 34χρονη, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2019, που δείχνει πόσο καιρό παρακολουθούσε την Ιωάννα.
 
Σε ειδικό κελί στις φυλακές η 35χρονη 

Σύμφωνα με το MEGA, η 35χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές, απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Η 35χρονη θα προαυλίζεται επίσης μόνη της, καθώς, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση, υπάρχει φόβος πως συγκρατούμενές της ενδεχομένως να κινηθούν εναντίον της.

Αυτές είναι όλες οι ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης
Σκόρπιες σκέψεις, αγωνίες και προβληματισμοί, ή προβλέψεις από χαρτομαντεία που σημείωνε για να μην ξεχάσει; Αυτά αποκαλύπτουν -μεταξύ άλλων- οι χειρόγραφες σημειώσεις της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, τις οποίες φέρνει στο φως το MEGA.

Η εμμονή της με τον 40χρονο σύντροφό της, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως επίσης και οι μαύρες σκέψεις, όχι μόνο για μια ξανθιά, αλλά και για μια δεύτερη γυναίκα, μελαχρινή, από την δουλειά της, που φαίνεται ότι είχε μπει στο στόχαστρό της.

«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου» γράφει χαρακτηριστικά.

Οι σημειώσεις αρχίζουν με τη λέξη «άνοιγμα». Το άνοιγμα των χαρτιών, λένε όσοι ξέρουν από χαρτομαντεία, και συνεχίζουν με φράσεις μελλοντικού χρόνου, για τα όσα η 35χρονη φαίνεται να πίστευε ότι θα έρθουν στη ζωή της.

«Επικοινωνία θα φέρει μια είδηση. Υπάρχει μια καλυτέρευση στα πράγματά σου σχετικά με αυτόν. Βγαίνει ένας πρώην που μάλλον τα έχει με άλλη. Τσακωμός με μια καστανή ή μελαχρινή. Αγχώνεται για χρήματα. Θα τσακωθώ με μια γυναίκα μελαχρινή» αναφέρει αλλού.

Σε άλλο σημείο των χειρόγραφων, αναφέρεται η φράση «δικό του». Το κομμάτι που αφορά τις προβλέψεις για τον 40χρονο άνδρα, που της είχε γίνει εμμονή και μονοπωλούσε τη ζωή της.

«Δικό του. Νιώθει πράγματα συναισθηματικά για μένα. Πάλι κρεβάτι με αυτόν».
Εμμονή με τον 40χρονο
Όλη η ζωή της 35χρονης περιστρέφονταν γύρω από τον ερωτικό της σύντροφο και για αυτήν η κάθε γυναίκα που ήταν στη ζωή του, ανεξάρτητα αν είχε ερωτική σχέση μαζί της ή όχι, ήταν ένας κίνδυνος.

Με τις λέξεις, «φίδι» και «θάνατος» αναφέρεται και σε μια άλλη γυναίκα, γράφοντας ότι είναι κάτω των 30 χρόνων, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

«Δουλειά να προσέξω – φίδι. Ή θάνατο να προσέξω με μια κάτω των 30».

Όπως προκύπτει από τα γραπτά της, η 35χρονη θεωρούσε περίπου δεδομένο ότι μια άλλη γυναίκα στέκεται εμπόδιο ανάμεσα στην ίδια και τον σύντροφό της.

«Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον… (όνομα 40χρονου συντρόφου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου».


«Ο 40χρονος είχε να δει την 35χρονη περίπου 8 μήνες» 

Την πλευρά του 40χρονου άνδρα, ο οποίος άθελά του βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες, όταν και συνελήφθη η 35χρονη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της άτυχης Ιωάννας, μετέφερε μέσω του MEGA ο δικηγόρος του Δημήτρης Γκαβέρας.

Ο κ. Γκαβέρας ανέφερε ότι ο εντολέας του περνά πολύ δύσκολα τις τελευταίες ημέρες. Η ζωή του έχει βρεθεί στο φως της δημοσιότητας, τα στοιχεία του, η οικογένειά του έχουν επηρεαστεί και δηλώνει «σοκαρισμένος».

Ο δικηγόρος του άνδρα που παρουσιάζεται ως το «μήλον της έριδος», τόνισε αρχικά ότι: «Υπάρχουν πολλά θέματα που μας έχουν προβληματίσει. Ο ίδιος δηλώνει σοκαρισμένος Έχει κάνει κατάθεση, η οποία μεταφέρθηκε ως δήλωσή του».

«Βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του. Εκείνος θεωρεί ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση» συμπλήρωσε.

«Δεν είχε καταλάβει, δεν μπορούσε να το φανταστεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός» τόνισε και συμπλήρωσε πως «ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι έχει σχέση με κάποια από τις δύο κοπέλες. Ο πελάτης μου δεν είχε συναντήσει την κατηγορούμενη το τελευταίο περίπου 8μηνο».

«Είχε μία περιστασιακή σχέση, δεν υπήρχε δεσμός» υπογράμμισε και κατέληξε πως «θα κινηθούμε νομικά. Έχει θιχτεί η υπόληψή του. Ο ίδιος θεωρεί έχει υποστεί ηθική βλάβη, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, είναι εγκλεισμένος στο σπίτι του. Δεν είναι σε θέση να μιλήσει με κανέναν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...