πανελληνιες
Κοινωνία

Πανελλήνιες 2020: Στο 97% η συμμετοχή των υποψηφίων Κεντρική Μακεδονία

«Γύρω στις 8 με 8.30 το πρωί, οι υποψήφιοι βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων και πριν από τις 9 τους δόθηκαν τα θέματα και τρεις ώρες στη διάθεσή τους για να τα απαντήσουν», δήλωσε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η διεύθυνση εκπαίδευσης, η αποχή υπολογίζεται στο 3%, ποσοστό λίγο χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων για τα Γενικά Λύκεια ανέρχεται φέτος στα 155, ενώ μαζί με τα εξεταστικά κέντρα των Επαγγελματικών Λυκείων και τα βαθμολογικά κέντρα φτάνουν τα 230. Λόγω των μέτρων για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού και τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων, κάθε ένα από τα εξεταστικά κέντρα αποτελείται από σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό αιθουσών σε σχέση με πέρυσι. «Η στελέχωση αυτών των κέντρων ήταν φέτος πολυσύνθετο εγχείρημα, με τον αριθμό των επιτηρητών σε όλη την περιφέρεια να ξεπερνά τους 5.000 εκπαιδευτικούς», σημείωσε ο κ. Κόπτσης.

Αύριο στις Πανελλαδικές τα ΕΠΑΛ


Αύριο, 4.000 απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων από την Κεντρική Μακεδονία θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας), ενώ την Τετάρτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν -με το παλιό, είτε το νέο σύστημα- στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικά και στα Μαθηματικά, ανάλογα με την ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

Φέτος, οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Με το νέο σύστημα οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν εξετάζονται στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία και παράλληλα δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψηφίους είναι προαιρετική. Είναι, όμως, υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες, στις οποίες τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων και ο αερισμός γίνεται με φυσικό τρόπο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ