Κοινωνία

Twitter: Σε διαγραφή περισσότερων από 30.000 λογαριασμούς που παραπληροφορούν

H πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη διαγραφή περισσότερων από 32.242 λογαριασμών που έχουν αρχειοθετηθεί ότι συνδέονται με επιχειρήσεις παραπληροφόρησης προερχόμενες από την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία.

Missing περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το Twitter κάθε λογαριασμός και περιεχόμενο που σχετίζονται με αυτές τις λειτουργίες έχει αφαιρεθεί οριστικά από την υπηρεσία. Επιπλέον, έχουν κοινοποιηθεί τα σχετικά δεδομένα αυτής της αποκάλυψης σε δύο εταίρους σε παρόμοιες έρευνες: το Australian Strategic Policy Institute (ASPI) και το Stanford Internet Observatory (SIO).

Όσον αφορά την Τουρκία αποκαλύφθηκε ένα αρχείο με 7.340 λογαριασμούς, το οποίο εντοπίστηκε στις αρχές του 2020 και προσέφερε υποστήριξη στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το δίκτυο αυτό δεν συμπεριλάμβανε μόνο bots (ψεύτικους λογαριασμούς), αλλά και λογαριασμούς που είχαν παραβιαστεί. 

Το Twitter ανέφερε ότι το κινεζικό δίκτυο είχε διασυνδέσεις με μια προηγούμενη κρατική επιχείρηση που διαλύθηκε πέρυσι από το Twitter, το Facebook και το YouTube (ανήκει στη Google) που προωθούσαν παραπλανητικές ειδήσεις σχετικά με τα πολιτικά πράγματα στο Χονγκ Κονγκ. 

Παράλληλα, προωθούσε μηνύματα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα άλλωστε με ρεπορτάζ του δικτύου NBC, η Κίνα έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των επίσημων κυβερνητικών tweets από τον Ιανουάριο, ενώ φέρεται να χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να διαδώσει μια θεωρία συνωμοσίας ότι ο ιός προήλθε από ένα κυβερνητικό εργαστήριο των ΗΠΑ.

Τέλος, το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε επίσης ότι βρήκε και αφαίρεσε 1.152 λογαριασμούς που σχετίζονται με την Ρωσία και το Current Policy έναν ιστότοπο ειδήσεων που προωθεί την πολιτική προπαγάνδα και υποστηρίζεται από το κράτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ