Κοινωνία

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στα Ψαρά

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο Δήμος με το ένα πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει και εθελοντές προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά και κυρίως να αποτρέψουν να οδηγηθεί προς το μοναστήρι της Παναγιάς που πλέον, σύμφωνα με το Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστα Βρατσάνο, δεν κινδυνεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την κατάσβεσή της και μέχρι να πέσει το σκοτάδι συμμετείχαν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, και ένα ελικόπτερο super puma που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να μεταφέρει το πεζοπόρο τμήμα αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει τα Ψαρά λόγω καιρού.

Αργά το βράδυ, με το πλοίο της γραμμής PSARA GLORY, αποβιβάστηκαν στα Ψαρά τρία πυροσβεστικά οχήματα από τη Χίο, ώστε να επιχειρηθεί με ολονύκτια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...