Πάτμος
Κοινωνία

Tα «μυστικά» της Πάτμου: Η άλλη όψη ενός από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας

Αν έχεις όρεξη για ένα μεγάλο ταξίδι -οι ώρες στο καράβι κυμαίνονται μεταξύ 7 και 10 ωρών-, να κολυμπήσεις σε κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας και να περπατήσεις σε όμορφα καλντερίμια, η Πάτμος είναι μια επιλογή που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Η κοσμοπολίτικη Πάτμος με την υπέροχη κουζίνα, τη δαντελωτή ακτογραμμή και τις απόκρημνες βουνοκορφές θα σου χαρίσει ηρεμία, κατάνυξη αλλά και διασκέδαση, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Πάτμος

Πού να κολυμπήσεις

Η Πάτμος διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα και καλύπτει όλα τα είδη διακοπών που μπορεί κάποιος να θέλει να απολαύσει. Από παραλία σε παραλία θα καταλάβεις πως είναι σαν να πρόκειται για δυο διαφορετικά νησιά. Το νησί είναι ιδιαίτερα αγαπητό και από την νεολαία και ας μην είναι ευρέως γνωστό αυτό.

Η πλέον κοσμοπολίτικη παραλία της Πάτμου είναι ο Κάμπος. Γαλανά νερά, χρυσή άμμος, θαλάσσια σπορ και ψαροταβέρνες θα σε κρατήσουν εκεί ως αργά το απόγευμα. Οι λάτρεις της απομόνωσης και της άγριας ομορφιάς, θα πρέπει να πάρουν το καραβάκι από την Σκάλα με προορισμό την Ψιλή Άμμο.

Στα Βαγιά θα ικανοποιηθούν οι πιο τολμηροί, καθώς πρόκειται για μια από τις παραλίες με τα πιο κρύα νερά στο Αιγαίο. Κρύα, αναζωογονητικά και πεντακάθαρα νερά που θα σε κάνουν αν τολμήσεις να μπεις, να μην θες να κολυμπάς πουθενά αλλού τις υπόλοιπες μέρες.

Στην παραλία της Λάμπης θα συναντήσετε ζεστά νερά και πολύχρωμα βοτσαλάκια, που την κάνουν αυτόματα την πιο ιδιαίτερη παραλία του νησιού.

https://youtu.be/IVMiHvLWHYc

Μια βόλτα με τα καϊκάκια από τη Σκάλα θα σε οδηγήσουν στις βραχονησίδες των Αρκιών. Μικρό νησάκι με πεντακάθαρα και διάφανα νερά που αξίζει να έχεις κολυμπήσει πριν φύγεις από την Πάτμο.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως στην Πάτμο δεν θα βαρεθείς να κολυμπάς σε εκ διαμέτρου διαφορετικές αλλά υπέροχες παραλίες.

Πού να μείνεις

Η Χώρα της Πάτμου θα είναι εκεί, με τα υπέροχα λευκά σπιτάκια που λατρεύουμε να βλέπουμε στο Αιγαίο και σηματοδοτούν το ελληνικό καλοκαίρι. Αν θέλετε να χαρείτε το γραφικό τοπίο, μπορείτε να μείνετε στην Χώρα που διαθέτει πολλά καταλύματα για κάθε γούστο, πορτοφόλι και ανάγκη.

Η Σκάλα, το λιμάνι και πρωτεύουσα της Πάτμου είναι η επόμενη επιλογή διαμονής. Ξενώνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πληθώρα και ακριβώς δίπλα στα καταστήματα και τις ταβέρνες του νησιού, για όσους προτιμούν να έχουν την βάση τους στο κέντρο.

Πάτμος

Πού θα φας

Μην φύγεις από το νησί χωρίς να έχεις δοκιμάσει μαγειρευτά πιάτα και φρέσκο ψάρι στην ταβέρνα «Λεωνίδας». Οι τιμές είναι λογικότατες, οι μερίδες τίμιες και η ποιότητα των προϊόντων εξαιρετική.

Στο «Ταρσανάς Marine Club» θα απολαύσεις από μενού για brunch ως βραδινά γεύματα. Επιπλέον το μαγαζί διαθέτει επιλογές πιάτων για χορτοφάγους και vegan.

Ενώ στο «Pleiades Bar Restaurant» θα πας με το έτερον ήμισυ για υπέροχες γεύσεις και φουλ…ρομάντζο, λόγω της απίστευτης ατμόσφαιρας και της τέλειας διακόσμησης.

Πάτμος

Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Είπαμε για τις ομορφιές του τόπου, πού θα φάμε και πού θα κολυμπήσουμε. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην αναφερθούμε στο μεγαλύτερο αξιοθέατου του νησιού που προσεγγίζει κάθε χρόνο τουρίστες από ολόκληρο τον πλανήτη.

Το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου χτίστηκε στο σημείο που θεωρείται από την Ορθόδοξη και την Καθολική Εκκλησία ότι ο Απόστολος Ιωάννης συνέγραψε το Ευαγγέλιο. Βρίσκεται στην Χώρα και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Μια επίσκεψη τις απογευματινές ώρες θα σε κάνει να νιώσεις την κατάνυξη που προσφέρει σε όσους το επισκέπτονται, μιας και η ατμόσφαιρα είναι μοναδική.

Μπορεί η Πάτμος να είναι για τους περισσότερους ένα νησί άρρηκτα συνδεδεμένο με τον θρησκευτικό τουρισμό, στην πραγματικότητα είναι πολλά παραπάνω. Ένας πανέμορφος τόπος που ικανοποιεί όλες τις ανάγκες διακοπών. Θα μπορούσε κανείς να πει πως έχει δύο πρόσωπα και αυτός είναι ένας από τους λόγους για να την επισκεφτείς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...