Κοινωνία

Eθελοντές αποκαθιστούν την εκκλησία στη Λέσβο που κατέστρεψαν μετανάστες

Η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στη Μόρια στη Λέσβο, έγινε θέμα στα διεθνή πρωτοσέλιδα όταν βρωμίστηκε από παράνομους μετανάστες πριν από ένα μήνα οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν ακόμη και για αποχωρητήριο! 

Ένας ντόπιος στη Μόρια περιέγραψε τη σκηνή.

«Η μυρωδιά μέσα είναι αφόρητη», είπε ο Μάκης Παβλέλλλης, ένας χασάπης στο Greek City Times. «Συζητώντας με ανθρώπους για την Εκκλησία, μάθαμε ότι ο μητροπολίτης της Μυτιλήνης γνωρίζει την κατάσταση στην περιοχή, ωστόσο δεν θέλει να το αντιμετωπίσει για δικούς του λόγους».

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχουν τελικά καλά νέα για το μικρό παρεκκλήσι που βρίσκεται κοντά στο περίφημο στρατόπεδο μεταναστών.

Ακούγοντας για την κατεστραμμένη εκκλησία, εθελοντές από τη Γέρα στη νότια Λέσβο, κοντά στην πόλη Πλωμάρι, αφιερώθηκαν στην αποκατάστασή της.

Περίπου οι μισοί από τους 25.000 λαθρομετανάστες στη Λέσβο κρατούνται στην Μόρια που υποτίθεται ότι φιλοξενεί μόνο 3.000 άτομα. Η άνοδος της εγκληματικότητας έπληξε το νησί από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης το 2015.

Η Λέσβος, ως νησί με μόνο 90.000 πολίτες, υπήρξε μια από τις πιο πληγείσες περιοχές της Ελλάδας.

Ως μια βαθιά θρησκευτική κοινωνία, αυτές οι επιθέσεις εναντίον εκκλησιών είναι σοκαριστικές για τον ελληνικό λαό και μας καλούν να αναρωτηθούμε εάν αυτοί οι παράνομοι μετανάστες που αναζητούν μια νέα ζωή στην Ευρώπη είναι πρόθυμοι να ενσωματωθούν και να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τις αξίες των νέων χωρών τους.

Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία έχει συνεισφέρει 30.000 $ για να βοηθήσει στην αποκατάσταση εκκλησιών που καταστράφηκαν από παράνομους μετανάστες, όπως ανέφεραν οι Greek City Times.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ