Καστελόριζο
Κοινωνία

Δείτε σε ποιο νησί πας δωρεάν και έχεις και έκπτωση 50%!

Δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο ελληνικό νησί υπερέχει σε ομορφιά, νερά και φιλοξενία. Είναι κοινώς αποδεκτό, βλέπεις, ότι η Ελλάδα διαθέτει εκπληκτικής ομορφιάς νησιά, τα οποία κάθε καλοκαίρι σφύζουν από ζωή, με χιλιάδες τουρίστες να φτάνουν καθημερινά στα λιμάνια τους, να φωτογραφίζουν τις ομορφιές τους και να τα διαφημίζουν παντού.

Φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και είναι λογικό, καθώς βάσει συνθηκών δεν θα έπρεπε να ευχόμαστε η Ελλάδα να «βουλιάξει» από τουρίστες. Δεν είναι ψέμα πως οι επιχειρηματίες στα νησιά ποντάρουν κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, με τις προτάσεις τους να είναι δελεαστικότατες για το κοινό.

Το Καστελόριζο, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα…

Το συγκεκριμένο νησάκι των Δωδεκανήσων έχει πολλά να σου δείξει. Υπάρχει το ερειπωμένο- μα «αθεράπευτα» μαγευτικό- μεσαιωνικό κάστρο των Ιπποτών, το εκθαμβωτικό Γαλάζιο Σπήλαιο στο οποίο μπορείς να φτάσεις μόνο με το καΐκι, το Παλαιόκαστρο, καθώς και υπέροχα, πολύχρωμα σπιτάκια που μπορούν να σου πάρουν το μυαλό και θ’ αρνηθούν να στο φέρουν πίσω γι’ αρκετό καιρό.

Έχει μοναδικής ομορφιάς μέρη για μπάνιο, που μπορεί να μην φημίζονται για τις απέραντες παραλίες και τη χρυσή τους αμμουδιά, σου εξασφαλίζουν όμως βουτιές στα πεντακάθαρα, δροσερά νερά του Αιγαίου. Το Λιμάνι, ο Φάρος, ο Κάβος και οι Πλάκες δεν μπορούν παρά να μιλήσουν στην καρδιά σου.

https://www.instagram.com/p/B3kYjAIhkgI/?utm_source=ig_embed

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ήταν ο λόγος που το σπουδαίο National Geographic αποθέωσε το Καστελόριζο έναν χρόνο πριν και το συμπεριέλαβε στους 8 «κρυμμένους» θησαυρούς της Ευρώπης, προτρέποντας τους εκατομμύρια αναγνώστες του να… ετοιμάσουν βαλίτσες και να το επισκεφτούν και το φετινό καλοκαίρι.

Εκπτώσεις έως 50%

Οι επιχειρηματίες του νησιού, σου δίνουν ακόμα έναν λόγο να του δώσεις μια ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι. Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως οι τιμές έπεσαν έως και 50%;

Σύμφωνα με το infowoman.gr και τη Σοφία Κωστάρα, ανάλογα με τις ημέρες διαμονής σου και το είδος των διακοπών που επιθυμείς (παρέα με φίλους, οικογενειακές διακοπές ή ζευγάρια) οι εκπτώσεις στην εστίαση κυμαίνονται μεταξύ 20% και 50%, με τις τιμές να πέφτουν σκόπιμα και στα εστιατόρια και τα καφέ!

Και σου έχουμε κι άλλα.

https://www.instagram.com/p/B_9_raqF9wd/?utm_source=ig_embed

Εκπτώσεις της τάξεως του 50% θα απολαύσεις και στις ημερήσιες εκδρομές στο νησί, ενώ για πρώτη φορά φέτος πραγματοποιούνται δωρεάν μετακινήσεις με πλοίο από τη Ρόδο στο Καστελόριζο τρεις φορές την εβδομάδα.

https://www.instagram.com/p/B_7C_Zapc2o/?utm_source=ig_embed

Ακόμα δεν πείστηκες;

Το NG σε πρόσφατο, εκτενές άρθρο του παρουσίασε οκτώ «εναλλακτικούς» προορισμούς για τους τουρίστες, κατατάσσοντας το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων στην 3η θέση των κορυφαίων «άγνωστων» προορισμών της Γηραιάς Ηπείρου, πίσω από το Λόπουντ της Κροατίας και το Πίκο στις Αζόρες της Πορτογαλίας.

Πέραν των… προφανών αιτιών για τους οποίους εξυμνήθηκε το Καστελόριζο από το δημοφιλές περιοδικό, στο κείμενό του διαβάζουμε πως ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτεί κανείς είναι το γεγονός πως- εν αντιθέσει με τα περισσότερα ελληνικά νησιά ή, τουλάχιστον, τα πιο δημοφιλή εξ αυτών- δεν κατακλύζεται από μαζικό τουρισμό ακόμα και την high season, συνδυάζοντας ιδετά κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρωτοφανή ομορφιά με την «πολυπόθητη» ηρεμία.

https://www.instagram.com/p/B-HgvMXn2j4/?utm_source=ig_embed


Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να ονομάζονται «Θωμάς» στο επίθετο και «Άπιστος» στο όνομα και δεν σας αρκεί η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε το National Geographic για τον αυθεντικό χαρακτήρα του γαλανόλευκου νησιού, τότε απλά εμπιστευτείτε τους (οσονούπω «αιχμαλωτισμένους») αμφιβληστροειδείς σας.

Στην παρακάτω media gallery θα δείτε 15 ξεκάθαρους λόγους για να περάσετε μια βόλτα από το (σκάρτο 500 μόνιμων κατοίκων) Καστελόριζο σε 2-3 μήνες.

Είναι ιδέα μας ή έχετε αρχίσει ήδη να κάνετε αναζητήσεις του στυλ «Καστελόριζο διαμονή»;

GALLERY

Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Καστελόριζο
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ