Κοινωνία

Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων: Πότε επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Νωρίτερα απ' ό,τι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία καλούνται οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων - συμπεριλαμβανομένων των σχολείων Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό θα πρέπει να παρουσιαστούν στις 28 Μαΐου στα σχολεία τους.

Αυτό προκύπτει από τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, εν όψει του ανοίγματος των παραπάνω εκπαιδευτικών δομών, για την αναγκαία προετοιμασία λειτουργίας. Σύμφωνα με τα οριζόμενα από την εν λόγω εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί́ που έχουν ανάθεση μαθημάτων στο πρόγραμμα ολοήμερου καλούνται να παρουσιάζονται καθημερινά στο πρωινό πρόγραμμα.

Πώς θα λειτουργήσουν

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα τμήματα θα είναι μικρότερα των 15 ατόμων. Σε περίπτωση που τα τμήματα είναι μεγαλύτερα, οι μαθητές θα προσέρχονται εκ περιτροπής, όπως συμβαίνει στα Γυμνάσια και Λύκεια. Δηλαδή, το τμήμα θα διαιρείται σε δύο υποτμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το ένα και Τρίτη και Πέμπτη το άλλο. Τα υποτμήματα θα εναλλάσσονται ανά εβδομάδα.

Επιπλέον:

  • Αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους εργαζομένους.
  • Αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στα θρανία (όπου υπάρχουν).
  • Προαιρετική χρήση μάσκας.
  • Διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων.

Παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Για το άνοιγμα των παιδικών και βρεφικών σταθμών μίλησε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την 1η Ιουνίου ανοίγουν οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τα νηπιαγωγεία. Δηλαδή θα υπάρχει το όριο μέχρι 15 παιδιά ανά αίθουσα. Θα λειτουργήσουν έως και την 31η Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ