Κοινωνία

Στο επίκεντρο της ειδικής μέριμνας οι δημόσιοι υπάλληλοι για μειωμένα ωράρια

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δικαιούνται μειωμένο ωράριο εργασίας, τη στιγμή που παραμένουν κλειστά τα ολοήμερα σχολεία. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τους γονείς οι οποίοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο γεγονός πως τα ολοήμερα σχολεία παραμένουν κλειστά, παρά το άνοιγμα των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Θεοδωρικάκος: Υπογράφεται ΚΥΑ για κοινωφελή εργασία – Τι ισχύει με την άδεια ειδικού σκοπού 


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι από τον Μάρτιο προβλέπεται πως ο γονέας -πατέρας ή μητέρα- μπορεί να πάρει από το δημόσιο ειδική άδεια αν το παιδί σχολάει πριν από εκείνον, προκειμένου να παραλάβει τον μαθητή από το σχολείο, αλλά και να παραμείνει μαζί του στο σπίτι. Όπως είπε, αυτή η ειδική άδεια αφορά γονείς που έχουν παιδιά τα οποία φοιτούν έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Σε ό,τι αφορά τις ημέρες που το παιδί, ηλικίας έως 15 ετών, βρίσκεται στο σπίτι με απόφαση του σχολείου -δεδομένου ότι τα μαθήματα γίνεται εκ περιτροπής σε ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα- ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι οι γονείς που εργάζονται στο δημόσιο μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού.
Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι το μειωμένο ωράριο και η άδεια ειδικού σκοπού ισχύουν έως την ημέρα που θα κλείσουν τα σχολεία, στο τέλος Ιουνίου.

Κεραμέως: Γιατί έμειναν κλειστά τα ολοήμερα σχολεία 


Ερωτηθείς σχετικά με τις άδειες ειδικού σκοπού για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται από το υπουργείο Εργασίας.

Υπογράφεται ΚΥΑ για κοινωφελή εργασία  


Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε ότι σήμερα, Τρίτη, θα υπογραφεί υπουργική απόφαση για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε ότι 36.500 άνθρωποι θα βρουν δουλειά μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων. 
Όπως είπε, βάσει του σχεδιασμού, εντός Ιουνίου τα εν λόγω προγράμματα θα αξιολογηθούν από τον ΟΑΕΔ και στο τέλος του ίδιου μήνα όσοι επιλεγούν θα βρεθούν στις θέσεις τους.
Υποστήριξε επίσης ότι θα υπάρξει μέριμνα για τις καλοκαιρινές άδειες σε όσους γονείς έχουν εξαντλήσει τις ημέρες που δικαιούνται, στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...