Κοινωνία

Ηχηρή παραίτηση από την ''Eπιτροπή 2021'' - Mήνυμα σε Γ. Αγγελοπούλου

''Kλωδωνισμοί'' παρατηρούνται στην ''Επιτροπή 2021''. Το ένα ατόπημα διαδέχεται το άλλο, με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει τεράστιες ευθύνες. 

Η κ. Αγγελοπούλου δεν κάνει για την θέση, καθώς αντί να ''φουσκώσουν'' το ηθικό των Ελλήνων, με τις καθημερινές τους αναφορές προκαλούν μόνο οργή και θυμό. 

Πριν λίγες ώρες προκάλεσε αντιδράσεις και πάλι ένα  άρθρο που ανέβηκε στη σελίδα της Επιτροπής 2021 και υπέγραφε ο γνωστός (και από προηγούμενο άρθρο του) Αριστείδης Χατζής
 
Ο Αριστείδης Χατζής ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον Καποδίστρια ως δικτάτορα, με άρθρο του που δημοσιευόταν μέχρι πριν λίγα λεπτά στη σελίδα της Επιτροπής 2021, παρέθετε κείμενο για τον Καραΐσκάκη, το οποίο όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση συναδέρφων του επιστημόνων τόσο για το ύφος του, όσο και για την ουσία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αριστείδης Χατζής αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία στους ακραία φιλελεύθερους κύκλους, οι οποίοι να σημειωθεί ότι ιστορικά διατηρούν διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα που σχετίζονται με την Ιστορία, την πατρίδα και τη θρησκευτική συνείδηση.

Το άρθρο μετά τις διαμαρτυρίες, κατέβηκε χωρίς καμία εξήγηση από τη σελίδα της Επιτροπής, η οποία μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση ούτε για την ουσία της ανάρτησης, αλλά ούτε για τους λόγους της διαγραφής της.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η επιτροπή χαρακτήρισε την υπόθεση «αλλόκοτη» δηλώνοντας ότι η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της που κατέβασε, δεν είχε αναρτηθεί ποτέ, δηλώνοντας με περισσή αλαζονεία για την κριτική που της ασκήθηκε ότι η συζήτηση είναι «άκυρη». 


 
Παραιτήθηκε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι λοιπόν, την παραίτησή της από την «Επιτροπή 2021», η οποία έχει ως αποστολή την διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Επανάσταση της Εθνεργεσίας, υπέβαλλε η Λαρισαία Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου.

Σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» η διακεκριμένη καθηγήτρια απέστειλε απόρρητη επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου στις 6 Μαΐου.

«Σε τόνο ευγενικό και αξιοπρεπή εις τρόπον να καταστεί σαφές δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση με την κυρία Αγγελοπούλου η κυρία Ευθυμίου εξέφρασε την διαφωνία της για τον ασύντακτο χωρίς σχεδιασμό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η επιτροπή τον εορτασμό…» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο δημοσίευμα της εφημερίδας
 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...