Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη «έδειξε» τη γυναίκα με τα μαύρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, αποκάλυψε ποια είναι η γυναίκα που της πέταξε το καυστικό υγρό.

Αποκαλύψεις για τη γυναίκα που της έριξε βιτριόλι, έκανε η 34χρονη Ιωάννα σήμερα στον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα. Ο κ. Λύτρας σε συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι στον ΣΚΑΙ θέλησε να μιλήσει για τη διαφωτιστική συνομιλία που είχε το Σάββατο με το θύμα της επίθεσης. Μέχρι στιγμής η αστυνομία βρισκόταν στο σκοτάδι, καθώς οι καταθέσεις φίλων και γνωστών της κοπέλας δεν μπορούσαν να δείξουν προς τα πού να γίνουν έρευνες.

Η Ιωάννα επέμενε αυτές τις ημέρες και στην αστυνομία και στον δικηγόρο της ότι δεν υπήρχε κάποια γυναίκα με την οποία να είχε ερωτική αντιζηλία. Σε αυτό μάλιστα ήταν κατηγορηματική. Σήμερα όμως σκέφτηκε κάτι που ίσως να βοηθήσει την αστυνομία. Η Ιωάννα ζήτησε το πρωί του Σαββάτου από τη μητέρα της να καλέσει γρήγορα τον κ. Λύτρα στο νοσοκομείο. Εκείνος μετέβη αμέσως εκεί και τότε η Ιωάννα του είπε ότι έκανε συνδυαστικές σκέψεις «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση που πρέπει να γίνουν οι έρευνες. Η Ιωάννα εστίασε στο σημείο ότι η γυναίκα που της έριξε το οξύ, ήξερε πολύ καλά τον χώρο όπου έγινε η επίθεση, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται. «Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=8Q_lrdktEn4

Ο δικηγόρος της ζήτησε από την 34χρονη να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία, γιατί πλέον μιλάμε για ένα διαφορετικό σενάριο, σε σχέση με όσα διακινούνταν μέχρι στιγμής.

Ανθρωποκυνηγητό


Το κουβάρι της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στη Καλλιθέα προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αστυνομικές αρχές για να εντοπίσουν το άτομο πίσω από την αποτρόπαια πράξη. Οι αστυνομικοί, που εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες, έχουν καταλήξει στην πιθανή διαδρομή που ακολούθησε η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη, η οποία, όπως όλα δείχνουν, γνωρίζει άριστα την περιοχή αφού ακολούθησε μια διαδρομή που κρύβεται από τις κάμερες. Έμπειροι αστυνομικοί αναφέρουν πως δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις της, δηλαδή κάνουν λόγο για μια προμελετημένη επίθεση.

Ήδη η 34χρονη αποκάλυψε στους αστυνομικούς, ότι, αμέσως μετά την επίθεση, η δράστης την ακολούθησε καθώς έτρεχε και διέφυγε από πίσω της. Εάν έστριβε αριστερά από την είσοδο των γραφείων θα την έπιανε αμέσως η κάμερα της διπλανής καφετέριας, ενδεχομένως λοιπόν έστριψε δεξιά προς την Θησέως, εκμεταλλευόμενη την πυκνή δεντροστοιχία και αμέσως μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας ή προς τα κάτω την Θησέως, με κατεύθυνση το Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εμφανίζονται πεποισμένοι πως εάν πήγαινε προς την άλλη πλευρά δηλαδή με κατεύθυνση την Αθήνα, θα την εντόπιζε η κάμερα που έχει άριστη οπτική με αποτέλεσμα η αστυνομία να έφτανε πιο γρήγορα στα ίχνη της.

Αντιθέτως, στην κατεύθυνση προς Αγία Ελεούσα και προς Μοσχάτο η δράστης μπορούσε να εκμεταλλευτεί και το γεγονός ότι όλοι οι περίοικοι και οι περαστικοί είχαν στραμμένη την πλάτη του προς την Θησέως και το βλέμμα τους στραμμένο προς το φαρμακείο και το θύμα.

Επίσης, η αστυνομία αναμένει να εξετάσει ακόμη βιντεοληπτικό υλικό από δύο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Η αστυνομία, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, και συγκεκριμένα από το παρελθόν της 34χρονης κοπέλας μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν μία φασαρία στην εργασία του θύματος, όπως και έναν τσακωμό στην περιοχή που έμενε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι καταθέσεις από άτομα του επαγγελματικού και φιλικού της κύκλου ενώ αναμένεται η άδεια για άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και των διαδικτυακών της εφαρμογών. Πριν 2-3 χρόνια στον λογαριασμό της στο Facebook έχει εντοπιστεί κάποια έντονη συνομιλία αλλά δεν συσχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό και έτσι η έρευνα θα επικεντρωθεί σε τυχόν πρόσφατα ευρήματα.

Την Κυριακή, οι αστυνομικοί θα επισκεφθούν εκ νέου την 34χρονη κοπέλα στο νοσοκομείο για να τους δώσει περισσότερα στοιχεία για τα κίνητρα της επίθεσης. Υπενθυμίζεται πως τα μόνα λίγα λόγια που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν οι αστυνομικοί από την πρώτη ολιγόλεπτη επαφή με το θύμα, ήταν ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει ποιος και γιατί το έκανε αυτό, πως όλα συνέβησαν αστραπιαία και ότι το μόνο που πρόλαβε να δει είναι ότι η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, σίγουρα δεν ήταν ξανθιά όπως είπε στους αστυνομικούς και ενδεχομένως φορούσε σκουφί, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη για το τελευταίο.

Νέα στοιχεία από απενεργοποιημένο προφίλ στο Facebook


Η επίθεση με βιτριόλι απασχόλησε μεγάλο κομμάτι της εκπομπής «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη. Καταθέσεις μαρτύρων και αρκετές νέων πληροφοριών που μένει να εξακριβωθούν από τις Αρχές έφτασαν στην εκπομπή, δίνοντας νέα στοιχεία σχετικά με τη μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε στην 33χρονη, με τους τηλεθεατές να βοηθούν για τον εντοπισμό της μέσω δικής τους έρευνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τηλεθεατής της εκπομπής εντόπισε προφίλ γυναίκας που επιτίθετο με υβριστικά σχόλια στην 34χρονη, καταγράφοντας τα στοιχεία πριν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός. Στη φωτογραφία προφίλ υπήρχε μία ακριβή τσάντα γνωστής εταιρείας. Την ίδια τσάντα φάνηκε να κρατά και το θύμα σε φωτογραφία της που υπήρχε στο προφίλ της.

Παράλληλα, ένας άλλος μάρτυρας επικοινώνησε αργά τη νύχτα με την εκπομπή και υποστήριξε πως είδε τη μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στη λογίστρια να απομακρύνεται από το σημείο.

Συγκλονισμένος ο αδερφός της 34χρονης


«Έχω αρχίζει και λυγίζω και δεν μπορώ αυτήν τη κατάσταση» τόνισε ο αδερφός της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

«Το πρόσωπο είναι όλο καμένο, ήθελε να τη σκοτώσει»


«Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο», είπε ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Όπως δήλωσε στον Alpha, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης «έχει καεί όλο το πρόσωπό της. Μίλησα με έναν καθηγητή, χημικό, και μου είπε ότι η ποσότητα της ουσίας που της έριξε ήταν μεγάλη και μπορεί να δείχνει ότι δεν είχε πρόθεση μόνο να της προκαλέσει βλάβη, αλλά και να τη σκοτώσει».

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Παρασκευής λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου στο πρόσωπο της γυναίκας, η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Αφαιρέσαμε κάποια τμήματα από το νεκρό δέρμα. Υπάρχει μια σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί. Καλύψαμε με κάτι που αποκαλούμε τεχνητό δέρμα, αυτό θα τη δώσει μια καλή βάση για την αποκατάστασή της σε δεύτερο χρόνο» τόνισε και πρόσθεσε: «Ήταν ένα χειρουργείο που έπρεπε να γίνει. Το βαθύ έγκαυμα πρέπει να χειρουργείται άμεσα».

Αναφερόμενη στο μάτι της 34χρονης, η κ. Καλοφώνου είπε: «Σήμερα ασχοληθήκαμε με το πρόσωπο και γιατί ήταν το πιο βαθύ και το πιο επείγον. Το μάτι της είναι καλύτερα από ότι περίμενα, κάθε μέρα αξιολογείται. Η κοπέλα δεν θα γίνει τελείως καλά, το ξέρει και η ίδια και το περιβάλλον της. Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί τελείως. Αυτό που θα δει, δεν θα της αρέσει. Δεν θα είναι μια εικόνα με την οποία θα είναι χαρούμενη. Θα υπάρχουν πάντα σημάδια. Την έχω ενημερώσει, συζητήσαμε λίγο. Περιμένω να περάσει λίγος καιρός ξέρει ότι αυτό που συμβαίνει θα την ταλαιπωρήσει για καιρό».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...