πλατεία Καλλιθέας Θεσσαλονίκη
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση ΜΑΤ για εκκένωση συγκεντρωμένων

Στην εκκένωση της πλατείας Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης προχώρησαν τα ΜΑΤ, μετά από τηλεφώνημα στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης για συγκεντρωμένα άτομα στο σημείο. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών σπρέι, ενώ οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να απομακρυνθούν στα γύρω στενά. 

Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι συγκεντρωμένοι κάνουν λόγο για χρήση βίας από την πλευρά της Αστυνομίας, ενώ δημοσίευσαν στα social media και τις παρακάτω φωτογραφίες: 

επίθεση ΜΑΤ επίθεση ΜΑΤ

Η Αστυνομία, από την άλλη, υποστηρίζει ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση από τους παρευρισκόμενους με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και προχώρησαν στη «χρήση ενδεδειγμένων μέσων» για την απώθηση του πλήθους. Δεν έγινε καμία προσαγωγή. Αφού η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε, διαπιστώθηκαν φθορές σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ στην οδό Ολυμπιάδος και στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας. 

https://www.facebook.com/watch/?v=571899856789984

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές