Κοινωνία

Κορονοϊός: 40 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας, σε ένα 24ωρο καταγράφηκε ακόμη 4 θάνατοι με αποτέλεσμα οι ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους να φτάνουν τους 160. Ακόμη είχαμε 40 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό αυτών να φτάνει τα 2.810.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υπάρχουν ακόμη 23 ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 73 έτη. Το 16% έχει υποκείμενα νοσήματα. Τέλος εξήλθαν 90 άτομα από τις ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ισχύει για το τεστ αντισωμάτων, το εμβόλιο και τα «40άρια» του Μαϊου

«Δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες, όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Μετά την ανακοίνωση των 40 νέων κρουσμάτων και των τεσσάρων ακόμη θανάτων σε ένα 24ωρο από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στις εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς απαιτούν ειδικές στρατηγικές και επαγρύπνηση.

Αναφορικά με τα τεστ αντισωμάτων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάγνωση καθώς στην οξεία φάση της νόσου δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη χρήση εμβολίων κατά προτεραιότητα. Όπως ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει χώρος για κοινωνικές ανισότητες, όλα τα έθνη πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά στον νέο ιό. Δεν θα γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης το εμβόλιο».

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας το μήνα Μάιο, λέγοντας πως το lockdown δεν ευθύνεται για την άνοδο της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ