Κοινωνία

Νέα νύχτα επεισοδίων: Ενδεχόμενο απαγόρευσης της κίνησης στους δρόμους από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί!

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνητικού μηχανισμού που παρακολουθεί τη διασπορά της επιδημίας στη χώρα μας αλλά και το σύστημα ιχνηλάτησης κρουσμάτων, τοπικών αποκλεισμών κ.λπ, μίλησε στο «Βήμα» για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κίνησης στους δρόμους από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, για να αποφεύγεται η νυκτερινή μαζική εκτόνωση κυρίως νεαρών ατόμων με συναθροίσεις σε ανοικτούς χώρους.

Οι αναφορές αυτές αποτυπώνουν τις ανησυχίες όλης της κυβέρνησης για το... νυκτερινό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην άρση της καραντίνας από τις 4 Μαΐου. 


 
Tι έγινε χθες

 


Ακόμα μία επεισοδιακή νύχτα έζησε το βράδυ του Σαββάτου η περιοχή της Κυψέλης, καθώς 400 περίπου άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη μολότοφ προς τους άνδρες της αστυνομίας.


Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές που σημειώθηκαν νωρίτερα, για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ο νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε καταστήματα στην Κυψέλη προκαλώντας ζημιές στην προσόψεις συνοικιακών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, ενώ την «πλήρωσαν» και κάποια οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή εκείνη τη στιγμή


Το χρονικό των χθεσινών επεισοδίων 

Ολα ξεκίνησαν από μια πορεία κινητοποίησης με αφορμή την απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων στις πλατείες της περιοχής υπό τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού.

Έπειτα, καταγράφηκαν επεισόδια, όταν ομάδα εκατοντάδων αντιεξουσιαστών έσπασε βιτρίνες ως απάντηση στις προσαγωγές της Παρασκευής και την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Οι αντιεξουσιαστές ποκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πατησίων, όπου είχαν στήσει «μπλόκο» τα ΜΑΤ, ώστε η ένταση να μη μεταφερθεί στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια.


Οι άνδρες της αστυνομίας παρέμεναν κοντά τους, προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...