Κοινωνία

Δίκη Τοπαλούδη: Στο Θριάσειο ως ύποπτο περιστατικό κορονοϊού ο Ροδίτης

Στο Θριάσειο νοσοκομείο ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, βρίσκεται από χθες Τετάρτη ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ήταν το μοναδικό σύμπτωμα. Ωστόσο, κατά τη χθεσινή του απολογία ενώπιον της εισαγγελέως, ο κατηγορούμενος είπε ότι είχε πυρετό και η εισαγγελέας του είχε απαντήσει: «φαίνεται ότι τρέμεις, βάλε το μπουφάν σου αν κρυώνεις».

Σημειώνεται, ότι μέχρι χθες ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος βρισκόταν στο Ψυχιατρείο των φυλακών, όπου μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα του ιού, γεγονός που εντείνει την ανησυχία. Αντίστοιχα, ανησυχία υπάρχει επιπλέον και για όσους ήρθαν Σε επαφή μαζί του κατά την επανέναρξη της δίκης την Δευτέρα 4 Μαίου, αλλά και την επόμενη ημέρα, που η διαδικασία διεξήχθει σε μια μικρή αίθουσα.

Η είδηση προκαλεί ανησυχία στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού όπου ο νεαρός κρατείται καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό κρούσμα κορονοϊού στον ευαίσθητο χώρο των φυλακών.

Αναστάτωση έχει προκληθεί και σε όσους βρέθηκαν με τον νεαρό τις τελευταίες ημέρες, αστυνομικούς, δικαστές, δικηγόρους, δημοσιογράφους,  καθώς η δίκη ξεκίνησε και πάλι την περασμένη Δευτέρα μετά από διακοπή πολλών ημερών , λόγω της πανδημίας. Το δικαστήριο δίνει αγώνα δρόμου για να εκδώσει την απόφαση του πριν λήξει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων με την ανησυχία να εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι τις δυο πρώτες ημέρες η δίκη διεξήχθη σε μια μικρή δικαστική αίθουσα και μόλις χθες η διαδικασία μεταφέρθηκε  στην μεγάλη αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ