Κρήτη βεντέτα
Κοινωνία

Οδύνη και οργή για το διπλό φονικό στα Ανώγεια - Ανοίγουν στόματα

Τα σπίτια των δύο οικογενειών που ενεπλάκησαν στο διπλό φονικό, βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο. Γείτονές τους, ήξεραν πως οι άσχησες τους ήταν άσχημες εξαιτίας των διαφορών που τους χώριζαν, αλλά κανείς τους δεν περίμενε τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (02-05-2020). Ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Λευτέρης Καλομοίρης έπεσαν νεκροί και ο φόβος για βεντέτα είναι διάχυτος στα Ανώγεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ξεσπάσματα των συγγενών του Γιώργου Ξυλούρη είναι αλλεπάλληλα από το πρωί. Το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Μαζί σου Σαββατοκύριακο” με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, καταγράφηκε ακόμα ένα. Λίγες ώρες πριν την κηδεία του 30χρονου, το θερμόμετρο ανέβηκε. Συγγενείς του αδικοχαμένου πατέρα διαμαρτύρονται επειδή η αστυνομία, για λόγους ασφαλείας, δεν επέτρεψε να φτάσει η σορός στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή, η αδελφή του 30χρονου αποχαιρέτησε τον αδερφό της με ένα κείμενο - θρήνο, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η τραγική ειρωνία

Την ώρα που η οικογένεια του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη θρηνεί για την απώλεια του, βιώνει μια ακόμα δύσκολη στιγμή. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε η βάπτιση του παιδιού του, που δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να μεγαλώνει.

Η βάπτιση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έγινε λίγες ώρες πριν την κηδεία του 30χρονου. Σύμφωνα με το σχετικό έθιμο, σε περίπτωση που πεθάνει ο πατέρας ενός αβάπτιστου παιδιού, το μυστήριο γίνεται εσπευσμένα πριν την κηδεία.

Το μεσημέρι, παραδόθηκε ο δράστης που σκότωσε τον 30χρονο δολοφόνο του πατέρα του στην αιματηρή συμπλοκή, χθες το βράδυ στα Ανώγεια. Πρόκειται για τον 29χρονο γιο του 63χρονου θύματος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του παρουσιάστηκε το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Ο 29χρονος, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, πυροβόλησε τον 30χρονο, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τον 63χρονο πατέρα του. Οι δύο νέοι διαπληκτίστηκαν. Ο 30χρονος αποχώρησε από το σημείο της έντασης, αλλά επέστρεψε αργότερα οπλισμένος. Ο 63χρονος μπροστά στο όπλο ζήτησε από τον 30χρονο να φύγει και να δώσει τέλος στην ένταση, όμως ο 30χρονος τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Ο γιος του θύματος πυροβόλησε στη συνέχεια τον 30χρονο και τράπηκε σε φυγή. Από την πρώτη στιγμή που οι Αρχές τον αναζητούσαν, υπήρχε η πληροφορία πως είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, μεταφέροντας την πληροφορία ότι σε λίγες ώρες θα παραδοθεί, κίνηση που έκανε τελικά λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνες για τα αίτια του διπλού φονικού

Οι λόγοι του καυγά φαίνεται να μην έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια σύμφωνα με μαρτυρίες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρώτο σενάριο είναι οι κτηματικές διαφορές που είχαν οι δύο οικογένειες, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας ενός… πάρκινγκ!

Μαρτυρίες αναφέρουν όπως γράφει το «cretapost.gr», πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.

Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει ενώ τους φώναζε «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».
 

Τι είπε στην αστυνομία ο 30χρονος που παραδόθηκε

Ο 30χρονος που παραδόθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν χθες το βράδυ. Σύμφωνα με πηγές του Creta24 ο 30χρονος είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο μπάνιο όταν άκουσε την μητέρα του να φωνάζει από τον δρόμο ενώ παράλληλα ακούστηκε και ένας πυροβολισμός. Αμέσως -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- βγήκε από το μπάνιο πήρε το όπλο του και βγήκε. Εκεί είδε τον πατέρα του νεκρό στο δρόμο με τα χέρια ανοιχτά. Έτσι σήκωσε το όπλο και το «άδειασε» πάνω στον 30χρονο Ξυλούρη. Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...