παιδικός σταθμός
Κοινωνία

Κορονοϊός: Τι ισχύει για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, λίγο μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των ΚΑΠΗ, των βρεφονηπιακών σταθμών, των αθλητικών εγκαταστάσεων και γενικά όλων των δομών των δήμων.

Όπως είπε ο κ. Λιβάνιος το απόγευμα της Τρίτης, τα ΚΑΠΗ και οι Λέσχες Φιλίας παραμένουν κλειστές και θα παραμείνουν μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, ενώ η επαναλειτουργία τους θα καθοριστεί με βάση την επιδημιολογική εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσον αφορά τους δημοτικούς και βρεφικούς σταθμούς καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ), αυτά θα παραμείνουν κλειστά και η επαναλειτουργία τους θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωση.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η άδεια ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί και θα διατηρηθεί ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των δομών εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής.

«Όταν θα ανοίξουν τα γυμνάσια, τα δημοτικά και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, με εγκυκλίους που θα εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα μειώνονται οι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τέλος, διατηρείταο και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ