Κοινωνία

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται οι γάμοι και οι βαπτίσεις (Βίντεο)

Σε πολλές απορίες απάντησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών, Νικόλαος Σύψας. Ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι και μέλος της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είπε, συγκεκριμένα, στην πρωινή εκπομπή του Open για τις ιδιαίτερες συνθήκες του φετινού καλοκαιριού: «Οι συγκεντρώσεις για γάμους και βαπτίσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι».

Πρότεινε, μάλιστα, πως ο αριθμός των καλεσμένων θα πρέπει να είναι σχετικά μικρός, κάτω από 250 άτομα.

Τι θα γίνει με τα καφέ και τα εστιατόρια

Μιλώντας για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ που αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε: «Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις παραλίες, ο κ. Σύψας δήλωσε πως στις παραλίες θα πρέπει επίσης να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων. «Δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες», σημείωσε.

Τέλος, για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ, που αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε: «Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ