ΕΚΑΒ
Κοινωνία

Νέος "συναγερμός" σε δομές προσφύγων: Θάνατος 60χρονου με ύποπτα συμπτώματα

Σοβαρές είναι οι ανησυχίες στις τοπικές κοινωνίες που βρίσκονται κοντά σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Αυτή τη φορά στα Γρεβενά, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου έχασε τη ζωή του ένας 60χρονος με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα από τη δομή φιλοξενίας Αλατόπετρας.

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο Γρεβενών με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού, καθώς είχε υψηλό πυρετό και βρισκόταν στις ευπαθείς ομάδες, με τους γιατρούς να λαμβάνουν δείγμα και να τον διασωληνώνουν προκειμένου να μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 60χρονος δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του με το ασθενοφόρο.

Οι γιατροί στα Γρεβενά αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα του δείγματος από τον 60χρονο, ενώ την Παρασκευή εισήχθησαν στο νοσοκομείο ακόμα δύο ύποπτοι ασθενείς από τη συγκεκριμένη δομή.

Έπειτα και από αυτό το περιστατικό, ολοένα και περισσότεροι είναι οι κάτοικοι των περιοχών όπου βρίσκονται κοντά στις δομές φιλοξενίας που ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να ελέγξουν αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και οι συνθήκες υγιεινής, προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ