διόδια
Κοινωνία

Κορονοϊός: Ακινητοποίηση ΙΧ το Πάσχα - Τα δυο πιθανά σενάρια

Ενδεχόμενο ακόμη πιο αυστηρών μέτρων για το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση, με την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων να βρίσκεται πάντα πάνω στο «τραπέζι».

Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV είναι δυο και οι αποφάσεις γι αυτά αναμένεται να παρθούν αύριο. Η εφαρμογή για το πρώτο σενάριο, ξεκινά αμέσως μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο στις 19:00. Τότε σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των Ι.Χ., των ταξί αλλά και τον Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με την απαγόρευση να διαρκεί έως και την Τρίτη (21/4).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δεύτερο σενάριο αφορά και πάλι στην απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. αλλά από το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο, με την διαφορά ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των ταξί και των ΜΜΜ και το μέτρο να ισχύσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Την ίδια ώρα τα μέτρα ελέγχου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας αναμένεται να ενταθούν. Πιο συγκεκριμένα από αύριο το πρωί θα υπάρξουν 16 συνολικά μπλόκα περιφερειακά της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην Λ. Μακροπούλου, στη Λ. Μαραθώνος, στην Βάρης Κορωπίου, στην Αθηνών-Σουνίου αλλά και στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη. Μάλιστα για τα παραπάνω σημεία όπου θα υπάρξουν μπλόκα, την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται να υπάρξει και επέκταση του προστίμου των 300 ευρώ και με αφαίρεση πινακίδων για όσους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί και έχουν εγκαταλείψει τις μόνιμες κατοικίες τους.

Από την άλλη πλευρά για όσους μείνουν σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, αλλά θελήσουν να βρεθούν με συγγενείς ή φίλους και να ψήσουν στις ταράτσες, η ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε εφαρμογή σχέδιο με drones τα οποία θα εποπτεύουν πάνω από τα σπίτια και άμα υπάρξει παραβίαση των κανόνων αμέσως θα στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια σήμα στα περιπολικά που θα βρίσκονται στους δρόμους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται να επιδοθούν τσουχτερά πρόστιμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ