Κοινωνία

Κορονοϊός-Ξάνθη: Βρέφος θετικό σε οικισμό Ρομά-Μεταβαίνει ο Χαρδαλιάς

Θετικό στον κορονοϊό διαπιστώθηκε ένα βρέφος μόλις ενός έτους σε οικισμό Ρομά στο Δροσερό Ξάνθης.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Την ίδια στιγμή εντοπίστηκαν 3 κρούσματα Covid-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο το γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Στην περιοχή της Ξάνθης μεταβαίνει με ελικόπτερο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός και σε Γηροκομείο στην Αττική

Σε γηροκομείο στην Αττική μετέβη την Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ελεγχθεί το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι του οίκου ευγηρίας, σε συνέχεια της διερεύνησης επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού.

Παράλληλα, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ελεγχθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έδωσε οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και για τη λειτουργία του οίκου ευγηρίας.

https://twitter.com/eody_gr/status/1249343269974278144?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1249343269974278144&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2Fellada%2F202004127037263-se-girokomeio-klimakio-tou-eodY-test-gia-koronoio-se-ilikiomenous-kai-prosopiko%2F

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...