Κοινωνία

To σχέδιο της Κυβέρνησης για το Πάσχα: Αστυνομικοί σε εκκλησίες & περιπολίες για να αποφευχθούν γλέντια γύρω από τον οβελία

Η πανδημία ήρθε για να αλλάξει πλέον την καθημερινότητά μας.Εδώ και λίγες ώρες, με αυστηρούς ελέγχους στα διόδια των δυο εξόδων της Αττικής η αστυνομία αποτρέπει εκείνους που δίχως σοβαρό λόγο φεύγουν για τα χωριά τους, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Απο νωρίς το πρωί σε Αφίδνες και Ελευσίνα αστυνομικοί σταματούν τους οδηγούς και τους ζητούν το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης. Σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον που δεν το έχει ή η δικαιολογία του δεν ειναι πειστική τον οδηγούν στο βανάκι της αστυνομίας που ειναι σταθμευμένο και κόβουν το πρόστιμο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρά μέτρα 

Παρουσία αστυνομικών σε αρκετές εκκλησίες της χώρας για να αποφεύγονται συγκεντρώσεις πιστών γύρω από αυτές, ελέγχοι σε πιλοτές πολυκατοικιών, σε υπαίθριους χώρους αλλά και σε εξοχικές κατοικίες -κυρίως μετά από καταγγελίες- όπου μπορεί να υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις πολιτών, θα περιλαμβάνουν τα μέτρα της ΕΛΑΣ στην Ανάσταση και το Πάσχα με τον φόβο εξάπλωσης του κορονοιού.  

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ  και της Πολιτικής Προστασίας  φοβούνται ότι κοντα σε ορισμένους από τους 12.000-13.000 ναούς της χώρας-ιδιαίτερα σε επαρχιακές περιοχές – όπου θα πραγματοποιηθούν λειτουργίες  κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρξουν συγκεντρώσεις πιστών με λαμπάδες ή ακόμη και κάποιοι που θα επιζητήσουν να υπάρχει μια μικρή περιφορά Επιταφίου κ.λπ. 

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μελετήσει και την δημιουργία site όπου θα καταχωρούνται οι διαδικτυακές μεταδόσεις σε περισσότερους από 80 μητροπολιτικούς ναούς της χώρας και ήδη υπάρχει προεργασία για την απόκτηση ορισμένων καμερών.


Επιπλέον για το Πάσχα οργανώνονται περιπολίες αστυνομικών στα αστικά κέντρα και σε κωμοπόλεις κ.λπ. για να αποφευχθούν γλέντια γύρω από οβελία. Ειδικό ενδιαφέρον υπάρχει για τους ελέγχους σε πιλοτές πολυκατοικιών όπου μπορεί να υπάρχουν μικρές πασχαλινές συνάξεις των κατοίκων τους.

Οι χώροι αυτοί θεωρούνται ιδιωτικοί κι οι αστυνομικοί θα προχωρούν σε συστάσεις για τη «διάλυση» των συγκεντρώσεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Ιερόθεος: Δεν ευθυνόμαστε εάν συνωστιστεί κόσμος έξω από τις εκκλησίες  

 


Σχολιάζοντας την εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία κάνει λόγο ότι οι εκκλησίες θα είναι δύο ώρες καθημερινά ανοιχτές την Μεγάλη Εβδομάδα και τέσσερις την Παρασκευή, επισήμανε ότι δεν θα προκληθεί συνωστιμός των πιστών σε αυτά τα ωράρια.

«Δεν θα υπάρχει συνωστισμός έξω από τις εκκλησίες. Αλλά και αν γίνει δεν είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «εάν φανεί ότι δημιουργείται πρόβλημα, εδώ είμαστε να πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις εκ νέου».

Ο Μητροπολίτης επέμεινε ότι δεν θα γίνει συνωστισμός στις έξω από τις εκκλησίες λόγω των περιοριστικών μέτρων κι έτσι «πηγαίνοντας στο φαρμακείο, ο κόσμος θα περνάει να ανάβει και ένα κεράκι από την εκκλησία».

Παράλληλα, σημείωσε η εγκύκλιος αυτή δεν αποτελεί «παρότρυνση στο λαό να έρθει στις εκκλησίες, προσθέτοντας πως «εμάς ενδιαφέρει πάρα πολύ η δημόσια υγεία».

Επιπλέον, ο Μητροπολίτης άφησε μια μομφή για την πολιτεία, λέγοντας πως «κοινοποιήσαμε την εγκύκλιο από την Δευτέρα στην υπουργό Παιδείας, στον υπουργό Υγείας και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Θα μπορούσαν εσωτερικά να επικοινωνήσουν με την Ιερά Σύνοδο και να εκφράσουν τις όποιες απόψεις τους για το θέμα». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...