Κοινωνία

Κορονοϊός: Ανέβηκαν πάλι τα κρούσματα - 77 νέες περιπτώσεις

Στα 1832 τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και στους 81 οι νεκροί. Τσιόδρας: Μπορεί να έχει επιπεδωθεί η καμπύλη αλλά αν εφησυχάσουμε θα χάσουμε το παιχνίδι.

77 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Στο σύνολο τα κρούσματα είναι 1832 και άνθρωποι είναι 90 είναι διασωληνωμένοι. Οι νεκροί είναι 81νας. Ένας 42χρονος από την Χαλκιδική και μια 85χρονη στην Αθήνα έχασαν σήμερα την ζωή τους.

Ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στην άρση των μέτρων είπε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντάρισμα», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις».

Πρόσθεσε ότι «Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν».

Αυτή την στιγμή όλες οι προβλέψεις είναι καλές και έχει επιπεδωθεί η καμπύλη, δεν υπάρχει διασπορά αλλά αν εφησυχάσουμε θα χάσουμε το παιχνίδι, είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άνοδος των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ.

Δείτε την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα.

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...