Πανελλαδικές
Κοινωνία

Κορονοϊός: Το «απευκταίο» σενάριο για τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές μέχρι και τον Ιούλιο είναι η επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας με το απευκταίο σενάριο να τις τοποθετεί χρονικά τον Σεπτέμβριο. Όπως είπε  η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο OPEN TV και τη Φαίη Μαυραγάνη, η προσπάθεια γίνεται ώστε να διεξαχθούν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται με την προγραμματισμένη ημερομηνία τους, δηλαδή τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο. Η υπουργός ανέφερε ότι το απευκταίο σενάριο είναι η διεξαγωγή τους τον Σεπτέμβριο, κάτι που είναι σε άμεση συνάρτηση με τα μέτρα που θα βρίσκονται σε εφαρμογή και ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν το πει ο κ. Τσιόδρας, ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός στις τάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η περικοπή της σχολικής ύλης, η οποία όμως καθορίζεται από το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων. «Θα ανακοινώσουμε την ύλη μόλις έχουμε πληρέστερα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε. Η κα Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Μάλιστα ανέφερε ότι «τα δεδομένα που μας δίνει ο κύριος Τσιόδρας, δεν μας δείχνουν ότι δεν θα ξανανοίξουν φέτος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης