Καμμένος
Κοινωνία

Καμμένος: "Βιολογικό όπλο" οι μετανάστες στα χέρια του Ερντογάν - Βίντεο

«Βιολογικό όπλο στα χέρια του Ερντογάν» χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα τουρκικά εδάφη, ενώ σχολιάζοντας τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση, απέδωσε τα εύσημα σε όσα στελέχη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, μεταξύ αυτών οι κκ Τσιόδρας, Χαρδαλιάς, Κικίλιας.

«Όλοι ασχολούμαστε με τον κορωνοϊό, λογικό, αλλά συμβαίνουν πολλά πράγματα παράλληλα. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στον κόσμο μετά από αυτή την κρίση. Ο Ερντογάν και η Τουρκία όχι απλώς δεν έχουν αναστείλει την προκλητική συμπεριφορά, αλλά την εντείνουν», δήλωσε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα. Όπως είπε, καθημερινά γίνονται τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και «οι πιλότοι μας αναχαιτίζουν οπλισμένα αεροσκάφη».

«Φοβάμαι ότι ο Ερντογάν θα εξάγει το εσωτερικό του πρόβλημα, σε σχέση με τα ερευνητικά σκάφη στη Μεσόγειο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επισήμανε ο πρώην υπουργός Άμυνας και εξήγησε:

«Το κάνει ήδη στη Λιβύη και τη Συρία. Δεν θα έχει καμία αναστολή να το κάνει αυτό και στη Μεσόγειο. Θα πρέπει να αντιληφθούν οι σύμμαχοί μας ότι αυτό που έγινε στον Έβρο - όπου τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η στρατιωτική αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά και οι συμμαχικές μας δυνάμεις -  θα πρέπει να γίνει και στο Ανατολικό Αιγαίο». «Απέναντι μας έχουμε μια χώρα που καταρρέει θεσμικά και οικονομικά και μπορεί να… δαγκώσει», είπε χαρακτηριστικά.

 «Βιολογικό όπλο έχει στα χέρια του ο Ερντογάν και ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Να αντιληφθούν οι σύμμάχοι μας ότι η ανάπτυξη των δυνάμεων στον Έβρο πρέπει να γίνει και στο Ανατολικό Αιγαίο», το οποίο όπως τόνισε «θα εξελιχθεί σε νέα Μέση Ανατολή».

«Όλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους»

«Η Ελλάδα πήρε μέτρα πολύ πριν από οποιονδήποτε άλλον.  Τώρα πρέπει να εμπιστευτούμε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είμαστε τυχεροί που  έχουμε ανθρώπους σαν τον Τσιόδρα», ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένη την πολιτική που ακολουθούν τα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος της κρίσης.

«Όλο κάνουν καλά τη δουλειά τους και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιδείξει υπεύθυνο τρόπο αντιπολίτευσης. Η ενότητα του λαού είναι το βασικότερο σε αυτή την κρίση. Αλίμονο αν αμφισβητήσει κανείς αυτούς που έχουν αναλάβει  να είναι στρατηγοί σε αυτόν τον πόλεμο», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας το αίτημα αρκετών δημάρχων, περί απομόνωσης των νησιών τους, ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ αυτή της άποψης: «Μπορούμε να διαφυλάξουμε τα νησιά μας. Ιδίως τα μικρά που ξέρουν τι σημαίνει απομόνωση».

Μίλησε για κατάρρευση της ευρωπαϊκού οικοδομήματος, τονίζοντας: «Η Ευρώπη καταρρέει. Η Γερμανία επέδειξε το σκληρό πρόσωπο της και δείχνει ότι όταν θέλει να προστατεύσει τον εαυτό της, δεν υπάρχει Ευρώπη».

https://youtu.be/bhb-NRuIQhk

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ