ακροβατες
Κοινωνία

Ρουμάνοι αποκλείστηκαν στον Προμαχώνα λόγω κορωνοϊού - Οι κάτοικοι έσπευσαν να τους "βαφτίσουν" ως “υγειονομική βόμβα”

Τα οκτώ άτομα, δύο με ρουμανικό διαβατήριο και οι υπόλοιποι με ιταλικό. Τελευταία παράσταση έδωσαν στις 12 Μαρτίου στην Άρτα. Αλλά τα… κεσάτια πολλά. Και δοθέντος και του κλίματος αποφάσισαν να επιστρέψουν στη Ρουμανία.

Μόνο που η Βουλγαρία – μέσω της οποίας θα περνούσαν στην Ρουμανία – έχει κλείσει τα σύνορά της. Και οι ακροβάτες αποκλείστηκαν στον Προμαχώνα.

Αναζήτησαν γνωστούς, οι γνωστοί αναζήτησαν άλλους γνωστούς και κάποια στιγμή ήρθε το “πράσινο” φως από ιδιοκτήτρια ενός οικοπέδου έξω από τον οικισμό της Κορομηλιάς Κιλκίς.

Και οι οκτώ κατασκήνωσαν σε τρία τροχόσπιτα και τότε έγινε η “τρίχα τριχιά”!

Τους είδαν στην Κορομηλιά, είναι το κλίμα στραβό, έμαθαν και για Ιταλούς, και με ακροβατικούς συλλογισμούς η ταλαιπωρημένη οικογένεια των Ιταλορουμάνων μετατράπηκε στον απόλυτο κίνδυνο.

Βγήκε η πρώτη ανάρτηση σε κάποιο μπλογκ εγνωσμένης ανευθυνότητας για «υγειονομική βόμβα», την πήραν άλλα ανεύθυνα μπλογκς – σιγά μην άφηναν την ευκαιρία – και μάθαμε στο Κιλκίς πως καθόμαστε πάνω σε «υγειονομική βόμβα»!

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία από το Σάββατο ακόμα είχε κάνει τη δουλειά της.

Ερεύνησε, διασταύρωσε στοιχεία και προέκυψαν όλα όσα αναφέραμε παραπάνω.

Καθησυχαστικές δηλώσεις του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη στη webTV του eidisis.gr. 

Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος επιχείρησε να επικοινωνήσει με την πρεσβεία της Ρουμανίας, ώστε να δρομολογηθεί η μετάβασή τους στη Ρουμανία, όπως και οι ίδιοι επιθυμούν.

Σημειώνουμε ότι η αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη για τους ισχύοντες περιορισμούς στην κυκλοφορία, εφοδίασε με έντυπα την οικογένεια για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις των μελών της, ενώ για την σίτιση – τροφοδοσία τους υπάρχει συνεννόηση και συμφωνία με πολυκατάστημα που τους μεταφέρει τα τρόφιμα από το Κιλκίς.

Οίκοθεν νοείται ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας των μελών της οικογένειας. Αυτά για την… υγειονομική βόμβα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ