κορωνοιος
Κοινωνία

Kορωνοϊός: 58χρονος ιερέας το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στο Ρέθυμνο

Σε πολύ καλή κατάσταση στην υγεία του, νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο κορωνοϊού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου 58χρονος ιερέας, που προσβλήθηκε από τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ιερέας που ανήκει στο δυναμικό της Μητρόπολης Λάμπης και Σφακιών, εμφάνισε πυρετό χθες Παρασκευή και μετέβη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ωστόσο στο νοσοκομείο τον οδήγησε άλλο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί και αρχικά συνέδεσε τον πυρετό με αυτό. Δηλαδή δεν πήγε εκεί έχοντας συμπτώματα κορωνοϊού.  Στο νοσοκομείο ωστόσο υποβλήθηκε στο τεστ το οποίο και επιβεβαίωσε την έκθεση του στον ιό. 

Ο ίδιος είναι πολύ καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτιση του κρούσματος στο περιβάλλον του.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα στην περιοχή που ζούσε ή την κοινότητα που ιερουργούσε, δεν αποκλείεται να τεθούν προσωρινά σε καραντίνα.

Ο 58χρονος Ιερέας δεν ιερουργούσε τις τελευταίες 15 μέρες, ακολουθώντας τις οδηγίες και τα μέτρα.

Μέχρι στιγμής στην Κρήτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 12. 

Σε κρισιμότερη κατάσταση βρίσκεται η 63χρονη από την Αργεντινή - επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Costa Victoria που διεκομήστηκε εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. 

Ήδη η Κρήτη μετρά έναν νεκρό από τον κορωνοϊό, τον άτυχο 42χρονο Γερμανό καθηγητή An­drea Hil­boll. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Κόσμος 0

Τους γλεντάει κανονικά ο άνθρωπος του Τραμπ: Το «Σκωτσέζικο ντους» Μπάρακ στον Ερντογάν για τα F-35! - Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι για νέο casus belli με την Ελλάδα

Η κρίση γύρω από τους S-400 και τα F-35 οξύνεται, με τις αντιφατικές δηλώσεις του Τομ Μπάρακ να προκαλούν έντονη...